Perkins 16 hästare visade sig vara en 35 hästare

Jag köpte idag via Tradera en motor som för mig inte var så långt bort, nämligen i Hökerum Ulricehamn, nära då jag själv bor i kommunen. Det som utlovades i auktionen var att det var en Perkins 16 Hästare, men jag fattade misstanke genast då jag googlade denna motor, och fann att reglagen på fronten inte stämde med bilder på en 16 hk... utan mer stämde bättre med 35 hästarn. så jag klickade på Köp Nu! och chansade, se auktionen nedan!

http://www.tradera.com/OVANLIG-VETERANMOTOR-PERKINS-UTOMBORDARE-auk...

mycket trevlig säljare faktiskt och jag blev kvar och snackade båt i iaf en och en halv timme, många historier blev det och trevliga sådana. mannen som sålde motorn är med här på SCB faktisk.


jag berättade en hel del om motorn för honom och vad nummren och bokstäverna i modellnummret stod för och att det inte var en 16 hästars motor utan en 35 hästars, denna är tillverkad i england och har troligen hetat Oliver.


det var denna bild som förbryllade mig...


och denna bilden från sidan med den lilla växelreglaget den lilla runda knoppen,, gjorde att jag blev 90% säker på att det var en 35 hk motor, 16 hästaren är mycket längre!


placeringen av reglagen på 16 hästaren är helt annorlunda, och det var det första som gjorde mig misstänkt.

Modellnummret på denna Lyder PB3MS vilket står för PB3 = 35 hk 1961 M = manuell start (dvs snöre) S = Short för kort rigg. B i PB3 betyder att det är en 35 hk motor!

priset jag gav för den ser ni ju på länken... men 250 kr så spelar det ingen roll den pryder bra bland de andra motorerna också.. ;-)

det tråkiga med denna är att den saknar toppkåpa... så om någon vet om eller har en toppkåpa till en perkins eller oliver 35 hk motor från 1961 liggandes... köper jag den gärna.

/Johan

Visningar: 650

Kommentar av Anders Værnéus den 8 Juli 2010 kl. 23.54
Grattis mannen. Visst är Anders en trevlig fyr. Har gjort mycket kul genom livet, bland annat var det han som återupptäckte Edi (I) för 13 år sedan...
Kommentar av Johan Hansson den 8 Juli 2010 kl. 23.58
Ja han var verkligen en trevlig prick... hoppas på att höra fler av hans historier i framtiden, jo jag såg det på hans sida lite bilder och så... kul att han bor så nära ... lätt att hålla kontakten då!..
Kommentar av Micke Öhman den 9 Juli 2010 kl. 10.34
Nåt åt det här hållet då ?

Kommentar av Micke Öhman den 9 Juli 2010 kl. 10.35
Jag gillar det där handtaget på kåpan!

Kommentar av Micke Öhman den 9 Juli 2010 kl. 10.44

Kommentar av Micke Öhman den 9 Juli 2010 kl. 10.45

Kommentar av Johan Hansson den 9 Juli 2010 kl. 14.47
HAHA... Michael.... det som skiljer 60an mot 61an är just handtaget på kåpan.. den tillkom för att det skulle vara lättare att tilta motorn när den sitter i båten.. så har du en sådan liggandes ... köper jag den... haha!
Kommentar av Johan Hansson den 9 Juli 2010 kl. 14.50
en rolig detalj är också att man kunde köpa motorerna med antingen höger eller vänstergång.. för att kunna just köra twins... har ej kollat åt vilket håll min går men jag hoppas att det är åt rätt håll annars får jag väl skaffa en till ... "om det går förståss"
Kommentar av Johan Hansson den 9 Juli 2010 kl. 23.07
Jag har fel det är en oliver från 1960 på 35 hk som jag köpte....
Kommentar av Micke Öhman den 9 Juli 2010 kl. 23.13
Sålunda är annonserna helt rätt....
:-0

Sicken tur man kan ha!
;-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor