Om jag inte får tid med träbåt i framtiden så vill jag ha denna ;)

Jag är uppväxt på denna båt och jag har aldrig sett någon mer än denna.

Det är en Seahound 31 fot,Byggd mitten 70 om jag kommer ihåg rätt,det satt dubbla Perkins dieslar i....det kommer jag ihåg ;) Motorintresset började tidigt ;)Det var bekanta till familjen som jag ofta var med och jag var med dom under ett antal år. Först i deras träbåt och sen i denna underbara båt.

Det var samma ägare ända till 2009-2010 sen så råkade han ut för en olycka och kunde inte ha den kvar.

JAG VILL HA!!!!!!!!!

Trevlig kväll ;)

Visningar: 1531

Kommentar av Lasse Modin den 16 Februari 2013 kl. 20.10

Minns den från tidigt 80-tal då den gästade Visby med ett par grabbar i 20-25-årsåldern ombord. Dom låg längst in i hörnet i gästhamnen och det var party varenda natt! (Jag låg intill med en Fjord 32 Cabin och försökte sova..)

Och visst är det en tuff båt, som på den tiden hade en radar lågt placerad på förruffen.

Kommentar av Micke Persson den 16 Februari 2013 kl. 21.19

Stämmer bra men Rudi tog bort den för att den skymde utsikten ;) den passade ju absolut inte på den båten......Nu har jag sett den till salu både 2011 och 2012.....men den verkar svår att sälja....Kanske ska man köpa en triss lott imorrn...:)

Kommentar av Bobby Cyrus den 18 Februari 2013 kl. 9.15

Hej,

Jag kommer också ihåg denna båt.

Det var ett par coola killar med blonda frisyrer som körde den på 80-90 talet. Jag såg den då och då utanför lite hippa ställen i Stockholm och i skärgården. Det mest utmärkande (förutom ägarna) var den gigantiska radarn på fördäcket. Jag minns att jag funderade på om den satt fast ordentligt, den såg nämligen klart överdimensionerad ut...

Häftig båt.

/Bobby CYrus

Kommentar av Per Lundbladh den 18 Februari 2013 kl. 16.34

Jag minns också denna båt från barndomen. Mycket tilltalande design för en tonårig grabb, och jag är likadan fortfarande...;-)

Men jag tror inte fabrikatet är Seahound.

Jag tror att det är en Fairey från England.

Fairey Spearfish från 1974 med dubbla dieslar.

mycket fräcka båtar.

Kommentar av Per Lundbladh den 18 Februari 2013 kl. 16.57

Hittar dock ingen modell som stämmer till hundra procent så jag kan ha fel...

Kommentar av Micke Persson den 18 Februari 2013 kl. 19.51
Det sitter tillverknings skyltar i båten och det är en äkta seahound...enligt dom.
Kommentar av Per Lundbladh den 18 Februari 2013 kl. 20.00

Okej.

Intressant för jag har sökt efter Seahound på nätet efter information om tillverkaren och modeller men än så länge inte hittat något.

Vet du något om bakgrund? Tillverkningsland?

Kommentar av Lasse Modin den 18 Februari 2013 kl. 21.12

Här hittade jag en gammal annons; http://www.batborsen.se/search/view.jspx?advert=918020

Kommentar av Micke Persson den 18 Februari 2013 kl. 21.45

Vad jag minns så är hon tillverkad i england....men 1977 stämmer inte hon är några år äldre.

Från början låg det två perkins sexor i.

Båten har legat i Ulvsunda båtsällskap i alla år tills hon vart såld 2010 eller 2011....efter det har den legat i slagsta och dom begärde 335000 sommarem 2011 och hon var nere i 185000 i höstas men hon böt aldrig ägare.

Jag väntar tills den kommer under 150000 sen kan man lägga ett skambud ;).....kanske ett jämt byte mot min Toyota Hilux :))

Kommentar av Micke Persson den 18 Februari 2013 kl. 22.06

Jag åker gärna buss om jag har denna ligger och väntar vid bryggan ;)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor