Nu händer det grejer både i historiksökningen och rustningen ;)

Jag fick ett brev idag från Laila och Nisse Oresved i bergshamra och det innehöll deras köpekontrakt på båten 1983-07-11.

Båten byggdes 1957? på Johannes Olssons båtbyggeri i Kungsviken Orust och den var beställd av Murarmästare Andersson i Göteborg.

Båten fick namnet (Delfin) och han hade den tills börja av 60 talet när den såldes till stockholm och fick hemmahamn Lidingö,hon döptes då om till (Marianne). Båten såldes sedan till Örjan Matsson i slutet på 60 talet och fick hemmahamn Högmarsö och hon återfick sitt orginalnamn Delfin och han hade henne ända till 1981 när hon såldes till en släkting till honom (Tommy Ekman) men han hade henne bara under två år sen vart hon såld till Fam. Oresved i Bergshamra och hon fick namnet Jessica denna gång. Familjen Oresved hade henne till i början på 90 talet då hon såldes till Thomas Thoor och tyvärr så blev hon liggande på land efter det. Hon såldes runt 2000 till okänd som missskötte henne totalt. Hon dök upp på Heleneborgsbåtklubb c:a 2006 då hon fuskrenoverades och sjösattes men dåvarande ägare betalade aldrig för arbetet han beställt så då tog dom ratt och lite andra saker som tillhörde båten. Hon köptes utav våran f.d ordförande Peter Fägersten och då var hon MKT nära att sjunka vid bryggan för hon läckte ifrån akter så det skvalade in har han berättat för mig och arbetarna som inte hade fått betalt hade tagit pumparna. Peter tog upp båten och konstaterade att det var ett stort jobb att renovera henne som skulle kräva mkt arbete och pengar. Båten såldes året därpå till våran slipbas Johan Axbom och några bekanta till honom och hon skulle genomgå en renovering men återigen blev hon liggande tills oktober 2011 när jag kom och tittade på henne och bestämde mig på en gång att denna ska jag ha.....Jag har undrat vad jag håller på med några gånger under detta JÄTTEjobb att bara få henne i ett bra bruksskick men i sommar kommer jag att ha glömt dessa tankar ;) Jag känner mig nöjd för hade jag inte köpt henne så hade hon blivit ved och då hade jag aldrig förlåtit mig själv....

Visningar: 364

Kommentar av Håkan den 22 Mars 2013 kl. 8.44

Härlig historia!

Kommentar av Martin den 22 Mars 2013 kl. 10.23

Trevlig läsning!

Kommentar av Micke Persson den 22 Mars 2013 kl. 11.49
Tack för alla fina ord,trevlig helg på er alla ;-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor