Nollgradigt känns som en bra arbetstemperatur

Tog ledigt från jobbet och fortsatte monteringen av JB9 som spantet är klassat som, J står för järn, B för babord och 9 är det nionde järnspantet som ska bytas. JB1 monterades också klart där var det två maskinskruv genom bordläggning, spant, distanskloss och balkvägare som saknades. Nu är det också gjort och då förstår alla att jag valde att lägga en distanskloss för att fylla ut tomrummet mellan spant och balkvägare. Anledningen är att balkvägaren känns lite spröd och därför vill jag gärna ha stöd på insidan när jag drar fast spanten. Distansklossen är av ek och kommer att dränkas i epoxi innan slutmonteringen.
Men...., det ska alltid jävlas lite, när jag nästan hade monterat JB9 klart, fem skruvar återstod, så insåg jag att bottenstocken som låg där bredvid och skräpade också skulle passas in. Bottenstocken hade jag monterat bort för att få lite bättre svängrum under sittbrunn (10-20 cm i höjd och en halvmeters bredd). Väldigt mycket pressande, klämmande och tvingande innan jag fick grejerna att passa så då lärde jag mej (igen) att det gamla ska man röra så lite som möjligt och helst montera tillbaks först och anpassa det nya till hur det ser ut.
En annan grej som är bra, tejpa knogarna innan man börjar så håller dom längre.....:-)

Visningar: 65

Kommentar av Göran Järnruste Karlsson den 21 Mars 2010 kl. 9.59
Hej Tor !
Om man ska ta bort färg å sånt ska använda brännare eller bör man använda sickel och skrapa i stället det finns ju en risk annars att man bränner för mycket och får märken eller hur.Vet du något annat knep? Jag fick frågan av en kille som köpt en gammal träsnipa och ska fixa i ordning den ..

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor