Så har vi fått första vårregnet, igår när jag höll på med att säkra upp styrbordsidan på Ninni började det smattra så trivsamt på presenningstaket. Så småningom mjuknade ljudet och när jag tittade ut snöade det igen fast det var plusgrader!
Gårdagen ägnades annars åt att fundera ut hur jag skulle säkra upp styrbordssidan nu när det är dags att montera spanten på den sidan. Om jag ska få den effekt jag räknat med så måste jag såga upp delar av nåten där skrovet är deformerat och då måste skrovet på något sätt fixeras. Mycket funderande, resonerande och lite konsulterande och jag bestämde mig för att klämma in tre reglar jämt fördelat längs problemområdet. Reglarna ställs in under den lilla del av däcket som skjuter ut utanför fribordet och fixeras nertill i en planka som ligger på marken. Två av de tre reglarna fästs också med mindre reglar i kölpallningen så kan de inte glida ut. För att reglarna inte ska släppa från däcksutskjutningen (som är omkring 10-12 mm) så borrade jag hål genom reglarna inifrån båten (genom bordläggningen i de hål där träspantens nitar varit) och drog igenom en gängad stång som jag med stora brickor och vingmuttrar drog fast på båda sidorna och så var reglarna fixerade vid skrovet. Då kändes det ganska bra för detta var en av de stora orosmolnen jag har haft. Idag åkte jag iväg och lånade den gamla cirkelsågen jag för några år sedan sålde och så ner till Ninni för att såga upp de nåt som är skälet till denna renovering.

Reglarna som håller skrovet till höger och det uppsågade spåret syns i skrovet.


Lite spikande av list och flyttande av pallning så kunde jag såga upp tre och en halv meter nåt ganska precis halvvägs ner på skrovet. Mörkret föll och det var dags att ge sig av hemåt men det är fortfarande två deformerade nåt som ska justeras så vid nästa tillfälle blir det lite mer sågning.

Uppsågade nåtet sett från insidan

Visningar: 64

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor