Roade mej ett par timmar före lunch med att kapa och anpassa det aktersta spantet (av de nio som ska bytas) för babordsidan. Nisse hade gjort det någon decimeter för långt så det var bara att kapa. I överkant var jag tvungen att ta bort några centimeter av den stående flänsen som hindrades av en däcksbalk, fattar inte riktigt hur Holm tänkte när de gjorde på detta sätt... Därefter markerades på järnet för fästhålen och så hem till pelarborren.


Översta två hålen borrade jag inte då åtminstonde det ena måste passa med ett hål i balkvägaren. Sedan ner till båten igen och började montera, tre skruvar på mitten hann jag innan magen sa att det var lunch. Efter lunch kallade andra plikter. :-)

Angående frågan förra veckan om hur jag gör längst uppe vid balkvägaren så fyller jag nog ut tomrummet med en kloss av ek som jag dränker i epoxi.

Visningar: 97

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor