någon som är duktig på båtförgasare? Behöver lite hjälp..

tjena! Idag sjösattes pärlan, kom 2 killar direkt och titta och sa gud vilken vacker båt, tyvärr blev inte det trevliga så långvarigt.

Motorn går perfekt i neutral, går fullvarva som inget och är riktigt vass, så fort man lägger i växel orkar den inte och dör, får mala lite på starten och choka sen hoppar den igång igen.


Finns det några enkla tips och grundinställningar för båtförgasare? Har haft isär precis allt på motorn och rengjort och kontrollerat så det är frächt, Ny bensin m.m

visar en bild på förgasarna om nån blir klokare, Är skruvarna högst upp till vänster på förgasarna luft eller bränsleblandning? Det är en liten fjäder på.

tack på förhand!

Visningar: 7987

Kommentar av Inge Andersson den 20 Juli 2012 kl. 20.41

Hej Kim ! har inte skruvat så mycket på japanare, men skruven du beskriver med fjädern är förmodligen luft-bränsle blandningsskruven och generellt så gäller det att stänga denna försiktigt i botten och sedan öppna 1 1/2 - 1 3/4 varv, vet du hur de stod innan du demonterade dessa ?.

Många gånger är det mer till nackdel att skruva för mycket, går motorn bra så gäller det bara att byta vx-husolja, stift, dränera förgasare samt köra den i sötvatten tills termostaten öppnar om man kör i saltvatten.

Om man skall pilla med det hela så gäller det att dockementera alla inställningar innan ! , och vid felsökning Endast en förändring i taget, är det ingen förändring så ställ tillbaka o pröva nästa steg .

Inte pilla i onödan Kim ;-)

Kommentar av Per-Ola Arneberg den 20 Juli 2012 kl. 22.41
Hej Kim
Låter precis som min kompis Olas problem när vi test körde hans Mercury motor, gick perfekt när den låg i neutral och gasades upp, helt normalt, men sen när han lade i fram / back så orkade inte motorn med, gick att köra på tomgång och kanske upp till 1500 varv sen orkade den inte utan la bara av. Inga problem med förgasaren, men propellern var boven, för stor och för mycket stigning. Bytte till en mindre två bladig propeller och sen gick motorn jättebra. Motorn vi jobbade medlar en 65 HK fyrcylindrig.
Kommentar av Kim den 21 Juli 2012 kl. 7.37
Tack ola. Dock har jag samma propeller som förra året, annars kunde de varit det. Men den går klockrent utan belastning men med växel dör den direkt.
Kommentar av stefan sobotka den 21 Juli 2012 kl. 9.46

Vad är det för båtmotor?

 

mvh stefan

Kommentar av Kim den 21 Juli 2012 kl. 12.15
Hej stefan! 60 hk 2 cyl mariner från 83. (yamaha) tillverkad.
Kommentar av Marcus Winberg den 22 Juli 2012 kl. 9.27

Har du kollat så att inte flotörerna har fastnat eller hängt sig? Om dom inte släpper in tillräckligt med soppa så orkar inte motorn vid belastning.

Ang skruvarna så ställ dom på 1,1/2 varv.

Har du blåst rent alla munstycken? Om du har lackat motorn kan du ha fått in små färg partiklar som man inte ser.

Är packningen mellan förgasare och insug hel? Annars drar den tjuvluft. Prova att spraya med startgas där när motorn går, ökar varvet så är packningen paj.

Är bränslepumpen ok? Om du tar bort utgående slang så ser du hur mycket den pumpar.

Har du kommit åt tändningen när du har hållt på? Vet inte hur många grader den ska stå på den här motorn, men det kan du googla.  

 

Men det låter helt klart som ett bränsle fel.

 

Kommentar av Niklas Bruhn den 22 Juli 2012 kl. 9.29

Hade ett liknande problem på en Evenrude V4 för ett antal år sedan. Problemet var ett membran i pumpen som var dåligt. Motorn fungerade alldeles utmärkt utan belastning. Testa att pumpa på bälgen på slangen när du kör. Funkar det så är det kanske pumpen (om det finns en sådan)

Lycka till!

Kommentar av Per-Ola Arneberg den 22 Juli 2012 kl. 13.09
Ja, testa det Niklas säger, vi har fått byta membran på alla våra Mercury motorer, gummit blir hårt och klarar inte av att pumpa, detta beror tydligen på bensinen som finns idag med en massa olika kemikalier samt etanol gör att gummit inte håller mer än ett par tre år max. En ide kan vara att köra på 98 oktan i stället, där skall inte finnas så mycket etanol.
Kommentar av stefan sobotka den 22 Juli 2012 kl. 13.34

Helt rätt enl föregånde inlägg .

1.,. töm flotörhusen på bensin(mässings skruv på bilden)

2.,.,koppla till en dunk med färdigblandad 2takts bensin(miljösoppa)

3.,.kör ca 5 minuter på tomgång .och sen gasa lätt under en kort stund.

koppla tillbaka till vanlig bensin 98 oktan(får aldrig köras på 95 oktan då den har en för lågt oktan tal och kan innehålla etanol även om dom säger att den inte gör det på bensinmackarna så gör den det ibland)skickting uppstår när man tillsätter tvåtaktsoljan.

köp oktan booster på jula som räcker tll 650 liter bensin 629-013 199 kr.

problemet kan oxå vara pga bladfjädrarna ev kan dom klibba ihop men det borde miljösoppan ta bort då den gör båtmotorn mera lättstartad å rensar bort ev olje ansamlingar i bensinsystemet.

kolla även att tändningen fungerar på samtliga tändstift.

börja med detta till en början så återkommer du med resultatet.,.,

 

mvh stefan.,.,

Kommentar av Kim den 22 Juli 2012 kl. 18.38

felet är hittat och delar beställda, högvarvs enheten i cdi boxen är trasig. lyckades efter 100 samtal få tag i en begangnad!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2019   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor