Lyst på en ekte commuter yacht ? Helt gratis!

Det høres litt for utrolig ut, men du kan nå bli eier av en ekte commuter yacht uten at båten koster deg en krone. Muligens må du dekke noen ubetalte regninger til marinaen pluss at det jo koster litt å få fraktet en 65' båt over Atlanter havet, men hvilken mulighet!

http://www.boneyardboats.com/default.aspx

Visningar: 574

Kommentar av Stefan Lindberg den 14 Augusti 2015 kl. 10.00

Måste vara Anders Vaerneus okände bror som driver Boneyardboats :-) Trevlig websida som väcker intresse. Synd bara att det kostar $19.95 att se bilder på båtarna men å andra sidan har vi ju talat tidigare om en avgift för SCB till förmån för en "båträddarfond". Hur går det annars till om man vill importera en båt från USA ? Vad kan man tänka är kostnaderna för tull och frakt ? Någon som vet?

Kommentar av Dick Olsson den 14 Augusti 2015 kl. 15.22

Du kan räkna ungefär via denna länk:https://www.nordtrafik.se/inc/cal/boat/default.asp
Inte så billigt!

Kommentar av Stefan Lindberg den 15 Augusti 2015 kl. 0.35
Typ 300 000 kr..
Kommentar av Robert Sollare den 15 Augusti 2015 kl. 17.55
Intressant med en "båträddarfond". Men hur ska den finansieras? Via avgift till forumet Swedish classic boats ?....
Kommentar av Anders Værnéus den 17 Augusti 2015 kl. 9.23

makalös båt. Och Robert - den tanke du föder är kanske inte så tokig. Kan vi bolla vidare den kanske? Går det att skapa en fond som enkom arbetar för att rädda intressanta objekt till framtiden?

Kommentar av Stefan Lindberg den 17 Augusti 2015 kl. 11.12

Kanske 300 tkr i frakt inte är allra värst för denna båt om man får den gratis..

Vad jag syftade på när jag skrev Båträddarfond var en diskussion som vi hade för 6 år sedan (2009) när vi talade om vilka båtar som egentligen var värda att rädda, och hur de i så fall skulle räddas. Se bl.a. trådarna "Larmet går". En idé var att SCB/Anders V. skulle ordna ett giro där man kunde donera valfritt belopp som skulle täcka eventuella akuta räddningsinsatser för båtar som var i fara att huggas upp. Det rann ut i sanden, till stor del pga att det inte fanns någon fysisk plats att samla objekten i väntan på ny vårdare/renoverare, och att det möjligen var svårt att administrera. I vilken form skulle det drivas ? Vem skulle vara "styrman" för denna underavdelning till SCB ? Frågorna hopade sig och blev till intet, tyvärr. Men goda insatser i denna kategori har ju i alla fall gjorts av Sjöhistoriska genom sina inventeringar av Ruttna rader på varven som sedan lagts ut med bilder på Träbåtsakuten. Jag har själv plockat hem ett par tre stycken ur detta urval. Och inte att förglömma fina insatser av Tor Hedborg och Museiiföreningens renoveringsfond. Det gjordes i och för sig även en ansats här på SCB att man kunde lägga upp bilder på båtar i fara i en särskild kategori men det tog väl inte heller riktigt fart.

Kanske är det dags att ta ett omtag och väcka liv i tanken på en "Båträddarfond" nu ? Vad säger Hr Redaktören Anders ? Som alltid är det nog reda pengar som ska till, och nu är vi ju långt fler medlemmar än 2009, så kanske..?

/SL

Kommentar av Tor Hedvall den 19 Augusti 2015 kl. 18.43

Ett par rättelser till föregående inlägg:

Museieföreningen har ingen renoveringsfond utan det är Svenska skärgårdskryssareförbundet, SSKF där jag är ordförande. Vi har räddat många båtar, främst skärgårdskryssare men även andra under årens lopp. Vi bidrar på olika sätt till renoveringar och reparationer och nu kör vi igång en ny renoverarkurs den första oktober, läs mer om den på sskf.se

Museieföreningen har en Veteranbåtsfond som man kan söka medel ur för förbättringar av sin båt, läs mer på veteranbaten.se

Tanken på en båträddarfond är intressant och vi från renoveringsfonden bidrar gärna med våra erfarenheter och kunskap (på vår lista över bidrag finns 70 mer eller mindre lyckade ärenden sedan 1993)

Kommentar av Stefan Lindberg den 21 Augusti 2015 kl. 14.21

Förlåt Tor ! Hedvall heter du och inget annat :-) Och jag lyckades ju även blanda ihop fonderna !

Kommentar av Thomas Astler den 31 Augusti 2015 kl. 11.41

Hej blev helt betagen av denna motoryact från 30-talet, hur ska vi rädda henne, samla ihop ett gäng å segla henne över Atlanten,till EU? Jag kan med min maskinvana ställa upp som TCH( teknisk chef) sen behövs ett par man till. Jag kan fråga min tidigare arbetsgivare ,Wallenius Line, om dom kanske kan ge ett bra pris på frakt över atlanten, jag ska träffa dom över en middag den 10 september! Är det nån som vet statusen på "fartyget",är hon i trä, vad består maskineriet av,bränsletyp,å allt annat såsom navigatorisk utrustning etc vore kul att höra lite om fartyget. Går man med som medlem i varvet där hon ligger får man ju reda på en del,är det nån som gjort det, det finns ju mycke gosaker i US, å som sagt låga priser, i alla fall på träbåtar. vad säger ni om mitt förslag

mvh thomas astler

Kommentar av Anders Johnsen den 31 Augusti 2015 kl. 23.02

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor