Så var det dags, inget att stå efter nu. Efter 10 timmar så är ena skrovsidan renskrapad och merparten grovt "sicklad"...18 år sedan hon var renskrapad, så det kanske var dags för lite ny linolja i friborden...

Visningar: 336

Kommentar av Peter Green den 27 Januari 2016 kl. 19.28

Hej Micke! Härligt att se det finns de som har energi.För egen del har jag precis kölsträckt en 30 fot "Söderkvistare" i skala 1:15. Det kan bli en kopia av MY Zorina, framtiden får utvisa. Återkommer  när bordläggninen är klar angående mått på överbyggnaden. Grunden för mitt bygge kommer till stor del av din scanning av Zinnie ll, samt historik och information från din hemsida, hoppas att du ej misstycker.

Hälsningar Peter Green

Kommentar av Micke Öhman den 27 Januari 2016 kl. 20.40
Hej Peter! Inte alls! Tvärtom! Ingen är gladare eller stoltare än jag om Zorina får bli modell! :-)
Kommentar av Micke Öhman den 27 Januari 2016 kl. 20.41
Du får mer än gärna maila mig privat med frågor och bilder etc, det är bara kul !
Kommentar av Micke Öhman den 27 Januari 2016 kl. 20.42
Låter jättespännande! Du gjorde min kväll precis mycket ljusare! :-)
Kommentar av Urban Hallberg den 5 Februari 2016 kl. 19.37

Hej Micke!

Ser att du bestämt dig. Det blir inget målat Skrov än på ett tag, men trät ser ju jättefint ut så lycka till med finishen, Blir säkert kanon. För min det lutar det nog åt målat skrov men först till nästa år. Denna veckan har det inte blivit något gjort På Suzzi. Har varit å latat mig på Kap Verde. men nästa vecka drar jag igång på allvar.

Lycka till med slipning  oljning å lackning !

Urban

Urban

 

Kommentar av Micke Öhman den 5 Februari 2016 kl. 23.29
Tack Urban! ;-)
Ja, jag undrar vad jag gett mig in på...grovslipat ena sidan idag med 80 papper...

nästa steg blir att långklossa
Snart nog dags för lite linolja så det får oxidera o mörkna. .
:-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor