Man kommer ner och ska jobba på båten och då har några idioter skurit upp hela ena sidan på presseningshuset. Sedan knäppt upp däckskappell och då är saken klar var de var ute efter, bronsbeslagen,,,men PILLUTAN DEM! Alla beslagen skruvar jag av samma dag som vid upptagning, samt tar hem allt av värde.

Så vad har de snott, jo en en del verktyg samt mina tändstift, varför? De har ju en extra lång gänga, utmärkta om de vill sätta dem i sin tjuvbils motor, för då kommer de direkt efter start få byta topp och kolvar.

I söder för ort där många båt klubbar ligger har det varit inbrott även i lägenheter, de är ute efter ädla metaller och kontanter, datorer och annan teknik tycks vara helt ointressant enligt polisen.

Påminner mig om när man plockar av hela kyrktak i koppar glesbygden, hur fan lyckas de, det är ju inga småtjuvar, utan rationella snabba, det vet vad de vill ha.

Så om ni inte skruvat av era beslag gör det, för att gjuta nya är inte så billigt, om man tycker skruvande är olidligt, kan man lägga in en metall beslag? Gängad mutter i skruv hålet och skruva beslaget i metall mutter, för skona trä.

Nåväl sist det var inbrott var 1954, så då bör statistiskt nästa inbrott bli om 58 år dvs år 2070 men då har man väl något system så tjuvar blir grillade som närmar sig klassiska båtar.

Jon

Visningar: 260

Kommentar av Marcus Winberg den 27 Januari 2012 kl. 19.22

Surt. Men det är ingen skada på båten då iallafall?

Kommentar av Micke Öhman den 27 Januari 2012 kl. 21.01

fy fan vad trist! Man tur att du hör till dom som säkrar upp beslagen inför vintern!
Jag gör likadant
(dock inte enbart p.g.a stöldrisken, utan även för att det är mycket lättare att fernissa utan beslagen påskruvade...)
Men presenningen är ju inte helt gratis heller???

Kommentar av Stefan Wendin den 28 Januari 2012 kl. 0.31

Ruttet hoppas det löser sig!

Kommentar av Jon Sundeman den 29 Januari 2012 kl. 13.05
Gick igenom båten extra noga idag, men fortfarande saknas bara 2 skruvmejslar, en hammare och mina 4 tändstift, varför skära bort ena sidan av presseningshuset bara för stjäla, ingenting? Då vinter täck kapellen var av kan jag bara tänka att de ville åt beslagen.

De visste nog att hon låg där, men jag lämnar ju aldrig något av värde i båten inte ens på sommaren, efter varje båttur tar jag med mig instrument och antikviteter då de under inbrottet 1954 slet loss det fina nakterhuset samt tog 2 av orginal lanternorna. Så nu är de fina grejerna monterade så att de bara är att haka av och ta hem efter varje båttur, de packas i en speciell liten väska på hjul, till och med ratten tar jag med mig var eviga gång. Kan låta ambitiöst? Men jag är ambitiös. Annars är det hyfsat med mahognydamen kämpar vidare med inredningen, samt gläds ännu åt den fina nya sittbrunns sargen.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor