Innan jag kan börja med båtprojektet är jag tvungen att städa ur garaget så att jag får plats med båten och innan jag kan städa ur garaget har jag ett projekt som jag måste göra klart först.

Projektet består i att renovera ett par spegeldörrar som jag ännu inte har fått på plats i huset (renoverade huset 2009 - 2010). Ser detta som en passande övning inför renskrapning av båten. Finner det ytterst tillfredsställande att skrapa bort gammal målfärg och nu ser jag verkligen fram emot att få göra samma sak på ett vackert mahognyskrov!

Min jobbarkompis kan inte förstå varför jag sätter tid på att renovera en gammal dörr då byggvaruhuset är sprutfullt med färdiga innerdörrar! Men såna här dörrar säljs inte längre, detta är annat än dom massproducerade MDF dörrar som finns idag.

Jag antar att detta är en gemensam nämnare för oss träbåtsälskare, vi gillar att ta hand om en gammal nedsliten produkt och förlänga livstiden på den genom att varsamt restaurera den till bruks- eller nyskick. Själv bor jag i ett hus som flyttades till nuvarande plats år 1885. Man kan inget annat än imponeras av dåtidens hantverkare, då man betänker med vilka verktyg dom knåpade ihop ett helt hus som till på köpet står sig århundrade efter århundrade.

Håller som bäst på med att renovera dörr nummer två. Efter det blir det dags för att städa ur garaget och förvandla det till båtvarv! Då lovar jag att mina inlägg blir mer intressanta! 

Visningar: 435

Kommentar av Christer Sandelin den 22 September 2014 kl. 23.23

lycka till

Kommentar av Micke Öhman den 23 September 2014 kl. 8.56

så sunt, så rätt tänkt!

:-)

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 23 September 2014 kl. 10.00

Det minner meg om tre dører jeg har i kjelleren, som jeg begynte å renovere for 11 år siden...... 

Kommentar av Robert Ström den 23 September 2014 kl. 10.13
Ibland måste saker och ting få ta sin tid! Man gör oftast ett bättre jobb då man är inspirerad (åtminstone intalar jag mig själv det då vissa projekt dröjer innan jag tar tag dom)! :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor