Vi har ju inte de enorma skärgårdar med otaliga mängder av kobbar och skär i Umeå-trakten som på andra ställen i vårt avlånga land. Vi har dock våra små favoriterplatser bland oss småbåtsägare och nedanstående bilder är tagna på några kvällsturer efter jobbet nu i slutet på augusti då man skyndsamt packat en picknick-korg och snabbt dragit till havs och tillbaks för att njuta de stunder solen är uppe och innna daggen lägger sig över allt och alla som en fuktig yllefilt!

Bilderna är tagna i Simphamn och vid Gröthällan.Visningar: 341

Kommentar av Anders Öberg den 31 Augusti 2009 kl. 21.26
Vilken fin båt och läckra bilder
Kommentar av Anders Værnéus den 31 Augusti 2009 kl. 22.07
Fånga dagen, heter det väl. Verkar som du gjort det... men råge :-)
Kommentar av Håkan den 1 September 2009 kl. 8.34
Tackar, tackar! :) Trolle är numera upptagen för vinterförvaring....så mycket annat som tar i tid i september i år, muskelbilsjobb mm, så hon får komma upp i tid innan stormarna!
Kommentar av Mikael Frank den 1 September 2009 kl. 19.04
En fantastiskt fin hösthälsning måste jag säga. Trolle är verkligen en fin båt och alla bilder på henne är mer än välkomna och mycket värdefulla för mig inför jobbet med Olivia.
Kommentar av Håkan den 2 September 2009 kl. 8.35
Tackar Mikael! Jag tycker att bilderna är fantastiskt roligt att titta på så då måste man ju bidra med några själv i bland! ;) Det finns gott om bilder på Trolle eller så tar jag nya på de saker du är intresserad av! :)
Kommentar av Mikael Frank den 12 September 2009 kl. 20.39
Tack för erbjudandet om bilder. Jag har inte kommit gång med renoveringen ännu och det lär nog ta sin tid eftersom jag har en annan båt som också behöver nytt däck nu i vinter.

Annars är jag lite fundersam över däcksluckan. Alla rutor är ju avplockade men mittenrutan, som sitter på luckan, har spår av att ha suttit fast på babords sida i den fasta stolpen just bredvid luckan. Det finns heller inga spår på däck av skenor som luckan skall glida på. Därför tror jag att luckan kanske inte varit öppningsbar. Men så vill man ju inte ha det. Därför undrar jag om du har lite bilder över hur luckan skall fungera. Måste man t.ex. lyfta den innan man drar den framåt. Glider den på metallskenor o.s.v.

Nästa undran gäller stolen på förarplatsen. Den har jag fått i delar och jag kan inte lista ut hur den skall sitta eller se ut. Kanske saknas det delar. Visst är den fällbar med gångjärn på något sätt.

När det gäller däcket så måste det ju läggas ett nytt på Olivia. Jag är fortfarande i valet och kvalet om det skall vara dukat eller ej. Hur ser det ut på Trolle? Är det dukat ända in till sittbrunnen och rutramar som står ovanpå duken eller slutar duken framför vindrutorna.
Kommentar av Håkan den 13 September 2009 kl. 16.23
Trolles lucka är helt skjutbar på metallskenor ovenpå lister i mahogny. Styrbords ruta sitter med gångjärn i mittenrutan, så den följer med när luckan skjuts fram. man behöver inte lyfta någor utan bara skjuta luckan framåt vid behov, bara kolla att dörrarna och styrbordsrutan är bortkopplade! :)

Stolen på förarplasten är helt fast och har nog aldrig varit vikbar! Där har alltid batteriet haft sin plats. På trolle är det dock påbyggt ett skåp bakom förarplatsen någongång i tiden.

Däcket på Trolle är helt dukat ända fram till sittbrunnen, och rutramarna står på duken!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor