Innan jag ger mig på renoveringen av Wiking XI, så tänkte jag bli färdig med Mildrid.
Durkar och grabbräcken har tillverkats, och är nästan färdiga för linolja.
Motorn har fått en hembyggd kyllimpa i syrafast, som tillåter en 9 cm smalare motorlåda på styrbordsidan. Klumpen för startmotor ska avlägsnas på motorns babordsida, så att 6 cm kan sparas in även där. Det är därför durkarna vid motorn pekar uppåt just nu.

Jag håller också på med en värmeväxlare till sötvattenkylningen. Den ska byggas ihop med expansionskärlet, för att slippa ha en massa slangkopplade grejor överallt.
Rör och gavlar har polerats på sjövattensidan, för att få ett bättre korrosionskydd. Givetvis kommer det att svetsas med rotgas inuti, så att barnbarnen slipper svära över sin late morfar om 50 år, då det annars rostat hål i grejorna.
Den kommer nog få bultade gavlar på sjövattensidan, så att man kan rensa ur alla abborar, alger och gamla badbyxor som åker in där.

Sjövattenpumpen kommer även den byggas en egen i syrafast, eftersom det är emot min religion att pröjsa över tre tusen spänn, för ett äckligt mässingsgöt med en gummivisp i. Då får man den ju dessutom att se ut som man vill.

Är det någon som vet hur man gör för att posta blogginlägg från mobilen? När jag postar från mobilen hamnar bilderna bredvid och blir utan text… Tur att trä och metall är enklare än modern teknik.

Visningar: 713

Kommentar av Robert Sollare den 26 December 2014 kl. 21.41

"Den kommer nog få bultade gavlar på sjövattensidan, så att man kan rensa ur alla abborar, alger och gamla badbyxor som åker in där."   Toppen !!  :-)

Kommentar av Johan Ankarbäck den 27 December 2014 kl. 16.49

Det där är ingen värmeväxlare, det är ett konstverk... :)

Kommentar av Joakim Funhammar den 12 Januari 2015 kl. 12.23

Robert :-) fan du har god humor  men snyckt blir det

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor