Hej. Är ny medlem som är m träbåt för första gången. Enligt uppg. en  Skållenare! Klinkbyggd mahogny. 7,20 lång m Albin O 21 bensin. Säffle va ??  Då jag som sagt är grön i gamet så tar jag tacksamt emot ALLA tipps om slipning o behandling av skrovet . Olja el inte? Lackning? Vilken sort, hur mycket o.s.v. Hon är i fint skick, men ena sidan slipad för nåt år sedan o har sedan stått obehandlad o dåligt täckt. Kan inte hitta några fuktskador trots detta. Ska jag slipa om el. hur går jag till väga, och i vilken ordning? Är även grön vad gäller datorer, men ska försöka få till några bilder så småningom.Tack på förhand för ev tipps! För övrigt är jag gammal snickare,så inte helt borta, men d här med träbåtar är ju lite annat! 

Visningar: 245

Kommentar av Johan Ankarbäck den 19 Oktober 2015 kl. 8.21

Kan tipsa om att läsa på Träbåtsakuten
Kolla under tips och ticks, där står det mesta om underhåll och renovering.

Kommentar av Stefan Lindberg den 26 Oktober 2015 kl. 14.16

Jodå, det är nog en Skålénare :-) Här är en bild på min före detta som var ca 6,5 m lång om jag minns rätt. Också med en O21:a

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor