Fick ett tips tidigare om att man kan "fingerlaska" istället för att lägga in laskbrickor på insidan och eftersom jag tagit bort tre laskbrickor så tänkte jag försöka fingerlaska dem. En varning jag dock fått är att dessa laskar lätt spricker upp om båten lämnas på land en sommar men jag hoppas ju att Ninnis somrar på land är slut nu...

Principen för fingerlaskarna är att man sågar upp ett antal spår i båda bordändarna och limmar i en list som håller ihop paketet. Eftersom jag har nåtlist kvar så satte jag klingan i två av nåten och sågade upp fyra spår i varje lask:

 Som synes på bilden ovan har jag nästan gått igenom bordläggningen till skillnad från då jag nåtlimmar och inte skär djupare än 10 mm. Varje skåra är mellan 15 och 16 centimeter lång och det tog betydligt längre tid att fixa till de åtta korta listerna till de båda laskarna än vad jag hade räknat med. Nåväl, någon gång på tidig eftermiddag limmade jag listerna på plats och satte värmeröret över de två laskarna. Resten av limmet som var blandat använde jag att smeta i på insidan av redan limmade nåt, det finns lite kvar där att spackla.

Lovade också bild på aktern och här är den efter att Johan avslutat sin del av jobbet:

26 och en halv arbetsdag kvar...

Visningar: 242

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor