Sist jag skrev var det måndag och nu har vi redan kommit till fredag i den här veckan men jag har inte varit overksam fastän jag inte bloggat, tvärtom, tiden har runnit iväg med en hel massa aktiviteter. 

Tisdagen ägnades helt åt förberedelser av jubileumsregattan i Nynäs till sommaren och onsdagen limmade jag en lask till enligt fingermetoden. Sedan skrapade jag bort mer fernissa från skrovet, var tvungen att lämna kvar tre meter där värmeröret hindrade skraparbetet.

På torsdagen skrapade jag bort den sista fernissan, kändes som en liten milstolpe men jag insåg då att det fanns ett ställe till som borde nåtlimmas, inte den försvunna sågningen utan ett ställe som läckt under segling de sista åren i sjön. Förberedde för att göra själva limmningen idag och så slipade jag nästan färdigt skrovet, en tredjedel återstod till idag. Tejpade också upp för att kunna nåta med Sikaflex i aktern;

Dagen avslutades med en utflykt till Sven där vi baxade ut X ur vinterförvaret, idag fraktades hon till mässan och kan beskådas på Allt för Sjön från nästa helg.

Idag fredag började jag med att såga upp nåtet och limmade i en list, tack vare förberedelserna igår var det jobbet klart redan vid tiotiden, sedan lite andra ärenden på stan ett par timmar för att avsluta arbetsdagen med slipning av den sista tredjedelen av fribordet, förutom de tre meter som värmeröret blockerar.

Angående slipningen av skovet så resonerar jag som så att om jag inte slipar allt för mycket utan bara de grövsta "åsarna" så trycker jag heller inte in så mycket damm i träets porer och då bör ju oljan kunna tränga in djupare när jag börjar olja. Slipa kommer jag ju att få göra iallafall när det är oljat, grundat och spacklat...

Avslutar dagens inlägg med att visa en bild på färdig fingerlask (ska bara spacklas lite);

Kanske 24,5 arbetsdar kvar?

Visningar: 173

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor