Lagningen av aktern under däck går så sakta framåt. Här kommer en liten delrapport. 15m2 bordläggning är bytt i botten och nya bottenstockar har satts på plats.  Bottenstockar är gjorda i Ek istället för järn då Motala Båtvarv inte hanterar järnarbete. Jag skall själv förstärka i övergången mellan bottenstock och järnspant vilket jag gör.

Glad i hågen tycker jag att det blir bra. Det har gått ganska lång tid sedan arbetet började och under tiden så har Nisse Forsfäldt (numera kallad Spantet i Motala) flyttat hit med La Morena. Hans stiger ner i båten och jag ser att han är märkbart tyst första gången. Andra gången han stiger ombord så kommer en lite kommentarer i stil med att den där tändstickan du satt där är nog inte riktigt bra. Ja, nu är det bara och krypa till korset. Jag släpper över arbetet på Nisse och se vad som händer.

Vi bygger övergången i vinkeljärn som sedan varmförzinkas då alla dessa skarvar ligger ovan kölvattnet. Här är inprovningen gjord och skarvarna är svetsade innan galvaniseringen. Efter varmgalvanisering på Vadstena Varmförzinkning så är de nu färdiga att sätta på plats.

Det är roligt att ha med proffs att göra. Samtidigt som det påminner oss om att vi som är amatörer kan dra iväg åt fullkomligt fel håll när vi inte får stöd.

Visningar: 524

Kommentar av Anders Værnéus den 11 December 2014 kl. 14.17

Heja, heja. Just det där sista du säger är viktigt att tänka på när arbetena börjar bli stora och komplicerade.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor