Hej alla,

 

Har tittat lite på olika Capri Cabin modeller för så verkar det vara då framrutorna verka vara av i alla fall två typer,den ena är en hel framruta medan den andra jag sett är delad.

 

Min undran är om någon vet om man kan tidsbestämma dom olika modelerna utifrån denna skillnad i modell?

 

Eller var det så att man pararellt gjorde två modeller?

 

Vore kul om någon kunde ge någon förklaring till detta.

 

MVH

 

Stefan

 

PS: Vintern blir mild i år, finns inte ett rönbär att hitta,så det blir tidig sjösättning 2011: DS

 

101222 /Skit träd!!! Hehe!

Visningar: 2294

Kommentar av Micke Öhman den 19 Oktober 2010 kl. 8.27
Menar du vindrutan, eller framrutan i ruffen?
Jag har aldrig sett nån Capri Kabin som har nånting annat än en (1) hel främre ruta i ruffen....
Kommentar av Stefan Stran den 19 Oktober 2010 kl. 20.01


Jo det är ruff fönstret som jag har reagerat på.
Denna skall enligt anons vara en Capri Cabin har även sett annan bild på bildarkivet på Träbåtsakuten?
Skumt tycker jag...
Kommentar av Micke Öhman den 19 Oktober 2010 kl. 20.07
Jo, jag harsett den...
Tycker inte sidorutorna ser helt likadan ut heller som Capri Cabin
Men jag kan ha fel

Kan det inte vara en Pacific 21 då? (21 fot?)
Kommentar av Micke Öhman den 19 Oktober 2010 kl. 20.28
Exempel på Pacific 21 kabin från 1969:

Kommentar av Stefan Stran den 19 Oktober 2010 kl. 23.58


Denna bild från Träbåtsakuten gör att jag ändå misstänker att det var två typer kanske under någon period? det är uppenbart en Capri om man ser till formen och allt förutom ruff fönster som inte stämmer.
Jag kan nog hålla med om att tidigare bild påminner mycket om Pacific 21 helt rätt.

Men sidorutorna på denna bild(senaste) verkar identiska med min Capri så jag undrar jag...

Om ingen vet så har jag(vi) lite höst nöje att försöka lösa denna lilla gåta, men visst är det lite spännande...

Vi hörs väl om vi får fram något!

Mvh

Stefan
Kommentar av Stefan Stran den 20 Oktober 2010 kl. 0.00

Kommentar av Erik Olof Tidblad den 23 Oktober 2010 kl. 18.11
Hej Stefan!
Hittade en bild i arkivet som är tagen sommaren 1969. Först ligger en Lill-Saxare sen en Stor-Saxare och längst bort i bild en Capri kabin.

Kommentar av Stefan Stran den 24 Oktober 2010 kl. 20.04
Hej Erik,
Det var riktigt kul att få se alla tre samlade på en och samma bild bild,man blir lite sugen på att ha triss i Cabin när man ser den ...hehe.
En var tredje år kanske det blir i alla fall nu när man börjat med lillen.

Nu var det ju uppenbart på bilden den Capri Cabin som jag trodde var den ända, jag håller på att försöka lösa min höst/vinter fråga om det fanns två typer eller om den med dubbla ruffrutor helt enkelt är en annan båt vilket verkar tveksamt?

Ha det gott, vi hörs

MVH

Stefan
Kommentar av Anders Værnéus den 25 Oktober 2010 kl. 8.56
Vad kul att denna diskussion kom upp. Fortsätter vi denna kan vi komma långt. Glömmer aldrig då jag skulle göra en omvärdering för Vi Båtägare på polarens Capri Cabin (som jag trodde). Jag plåtade och läste in båten i bandspelaren och började skriva. Samtidigt ville jag ha lite bakgrundsmaterial och började gräva i arkiven efter originalbilder på båten.
Döm om min förvåning när jag förstod hur många varv som byggt klinkade kabinbåtar i mahogny för snurra. Det som började som en enkel provkörning av en känd Capri CAbin slutade som en test av en fins Suuntio. Och på vägen passerades säkert ett 10-tal andra båtar och varv med produkter som liknade mer eller mindre. Så kom igen - rensa arkiven och visa bilder på båtar som vi vet vad dom heter. Så kanske vi slutar bra mycket klokare än när vi började och med en tråd som innehåller facit på detta ämne. Mycket värdefullt i framtiden, för frågan lär återkomma... :)
Kommentar av Micke Öhman den 27 Oktober 2010 kl. 20.19

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor