Projektet med det gamla boghammar skrovet går (mkt) sakta men faktiskt framåt. Mest beroende på att jag ägnat massa tid på att klura ut lösningar och kolla upp vad som måste göras och hur det ska göras. Nu har jag iallafall satt igång och började med att göra en ny "trekant" i fören.

Den gamla var sprucken i alla ändar så jag gjorde den nya i ek för bättre hållbarhet. Nu ska den bara fasas i ovankant för rätt rundning med det får bli ett senare problem. Min Pappa har också blivit engagerad i projektet och bidrar med tillverkning av nya lister med bandsåg och hjälp när man behöver flera händer.

I veckan har jag borrat ur alla pluggar i och skruvat bort skarndäcken, vilket hästjobb det var... Nu är dom äntligen lösa och det såg faktiskt riktigt bra ut under. Pappa mäter lister framme i fören...

Idag monterade vi en ny list i fören på babordssidan så man ska kunna skruva dit en ny bit bord. Kapade bort den översta biten som var lite rutten och tänkte skarva i en ny bit. Limmade med epoxi vilket jag inte gjort förut. Får se om det håller ihop :)

Blev också uppring av förrförra ägaren som sett projektet här på forumet. Han berättade hur han renoverat botten och att stävbultarna behöver bytas. Han tog bort dom gamla men hann aldrig få dit nya innan båten blev såld. Det var ju sjysst att ringa så att jag inte tappar fören på första provturen. Hade ingen aning om att den inte satt fast, ha ha. Kul också att få lite historia om båten.

Har beslutat att inte försöka bygga tillbaka båten till originalutförandet. Då jag inte har några riktiga ritningar kommer det ändå inte att gå att få till 100% rätt. Båten kommer att bli en snäll wetrod istället, med utseende någonstans mellan en boghammar sport och en essbåt. Ska försöka rita hur jag tänkt mig. En så länge har jag bara idéerna i huvudet.

Fortsättning följer...

Visningar: 332

Kommentar av Håkan den 2 Augusti 2014 kl. 17.40
Spännande med uppdatering! ;)
Tror dina tankar är helrätt även om Coupén är frän som fanken ......är nog mycket mer jobb inbillar jag mig!?
Kommentar av Johan Ankarbäck den 2 Augusti 2014 kl. 19.31

Ja precis. Kupén är riktigt cool men mer komplex att bygga. Det blir lite enklare att bygga en wetrod/runabout. Dessutom så om det skulle bli en originalrenovering vill jag ha det 100% rätt och det går ju inte utan en riktig ritning. Tänkte ändå bygga i 30-talsstil och försöka göra något som ser ut som om det skulle vara byggt då.

Kommentar av Anders Værnéus den 2 Augusti 2014 kl. 22.46

Vill du att jag ska jaga fram originalritningen Johan? Eller trivs du bra i den Wet-Rod-tanke som jag också drömde om?

Kommentar av Johan Ankarbäck den 3 Augusti 2014 kl. 12.29

Tackar för erbjudandet Anders. Jag har dock kommit på en idé som jag tror kommer fungera bättre för mig. Även om det skulle vara kul med en originalrenovering så är det nog smartare att bygga något som man vet att man kommer att gilla och ha kul med. Ska försöka skissa upp i Photoshop vad jag tänkt mig. Fick många kul idéer på FriFart :)

Kommentar av Robert Ström den 11 Augusti 2014 kl. 9.12

Härligt att se att projektet går framåt! Gillar idén med wetrod! :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor