Jag har alltid varit lite avundsjuk. PÅ de som har rejäla stålställningshus med plåt på och tungpress-sidor. Jag har en förkärlek till hemmabyggda A-ställningar. Lärde mig bygga vettiga sådana under åren på båtvarv och de har suttit i sedan dess.
Men de byggda husen har alltid något speciellt över sig. Så medan jag har täckt mina små fartyg med simplaste ställningen, har kamraterna krupit in i sina riktiga hus och småvisslade bökat omkring.
Men på en sak så vinner mina simpla ställningar. Det som de har och som de byggda husen i 9 fall av 10 saknar är en vettig tankvinkel. Så nu när snön har fallit i makalösa mängder står fortfarande mina A-ställningar starka och relativt snötomma. Medan...
Jag kan inte ge någon av er order att planera om helgen. Men om ni inte sett till båten under den senaste veckan, och om ni har ett båthus med tveksam takvinkel - please, åk ned och se till huset i helgen. Ta med en rejäl snöskyffel, stege och thermos med kaffe. Det kan bli årets bäst investerade bensinpengar....

Trevlig helg önskar er webbman

/Anders

Visningar: 149

Kommentar av Janne Hansson den 29 Januari 2010 kl. 22.18
Suck! Jag håller på och bygga ett hushelvete att bo i och tänk om det bara vore en press och lite A-ställning...:o(
Kommentar av Rickard Lundgren den 30 Januari 2010 kl. 17.25
Tittade till mitt idag, allt lugnt trots lite liggande snö på plåttaket.
Kommentar av Micke Öhman den 31 Januari 2010 kl. 19.56
senaste veckan?? Med tanke på all snö som fallit denna vinter, så har jag redan varit ner 4 ggr vid det här laget
;-)

Många andra båthus har rasat ihop p.g.a snömassorna/tyngden, lite lojt och ganska oansvarigt tycker jag...

Takvinkeln är en sak, rätt presseningar en annan, bra förstärkningar på talstolarna en tredje, och avlastande tvär-reglar mellan takstolarna inte att förglömma

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor