Jaha nu har man lärt sig något nytt! Om man använder filtrulle så blir lacken full med fibrer, fast å andra sidan blir det jämnare eftersom jag får slipa mer! Ha. Ha. Man lär så länge man lever :-)

Visningar: 214

Kommentar av Bernt Nystrand den 14 November 2012 kl. 20.36

Använder alltid bara pensel av god kvalitet.

Kommentar av anders svenson den 14 November 2012 kl. 20.48

Gjorde det! Men rollade ut lacken innan jag strök med penseln!

Kommentar av Bernt Nystrand den 14 November 2012 kl. 21.15

Det blir bra till slut ;)

Kommentar av Ulf Lindén den 14 November 2012 kl. 21.21

Å rackarns så det kan bli! Filtrulle skall du inte ha, en sk. LACKRULLE-SKUM är det som gäller om du skall rolla!

Jag garanterar att den fungerar perfekt! Finns att köpa hos alla välsorterade Epifanes återförsäljare. Hittar du ingen lokalt, hör av dig till mig så skall jag skicka. / Ulf

 

Kommentar av Micke Öhman den 14 November 2012 kl. 21.33

Många glada tillrop blir det!
;-)

Jag kör uteslutande med pensel som håller bra med fernissa, men efterstryker sen de sista lagren med en skumgummipensel

Kommentar av anders svenson den 14 November 2012 kl. 21.47

Det roliga var at jag köpte rullarna i färgaffären i strängnäs och de är återförsäljare för epifanes, dessutom frågade jag vilka som var till för förnissan. Köpte ju en bunt så de ska jag lämna tillbaka, har de inga, får jag köpa lackrulle skum av Ulf. Återkommer!

Kommentar av Ulf Lindén den 15 November 2012 kl. 8.09

Ett tips! Tillsätt max 5% Epifanes Easy Flow i fernissan så är den "öppen" längre och då "flyter den ut/sträcker sig" på ett helt fantastiskt vis och blir som en "glasskiva" Vi lägger alltid på tvärs fiberriktningen med skum-roller och sedan stryker vi med en "fin gammal handknuten" pensel av bästa sort. Penseln skall vara "tät och spenstig" inte mjuk och undflyende. Funkar alltid för oss!

Kommentar av Kim den 15 November 2012 kl. 15.08

jag köpte skum gummi rollers, då många rekommendera det, vilket skämt! 2 k Internationals lack var ju så stark det jäste upp rollern och det börja släppa bitar som satte sig i lacken, Jag penslade med svindyra soft penslar, mellanslipa och gick och efterströk med en fin pensel, Men i fortsättningen ska jag lämna in båten så dom sprayar på lacken istället, blir inte så dyrt om man gör underjobbet själv och finishen blir 10000 gånger bättre!

Kommentar av anders svenson den 15 November 2012 kl. 15.23
Jag har aldrig provar att rolla eller penselstryka 2k men jag sprutade min i våras med 2k interlux, mitt problem var temperaturen det måste vara torrt och bra varmt för att kunna spruta så vått som krävs för att det ska bli blankt, minsta kallt så rinner det eller så blir det matt. men en riktig sprutbox med värme vore mumma, det har jag lackat med billack i och det blir kanon.
Kommentar av Ulf Lindén den 15 November 2012 kl. 15.32

@ Kim! Skämt och skämt, 2 k kräver naturligtvis speciella doningar!

Det vi diskuterat här är traditionell fernissa, vilket alltid är att föredra på ett levande mtr! Aldrig skulle vi ytbehandla en träbåt med 2k, aldrig!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor