En Graymarine inhandlades på ebay i våras och sedan dess har en långsam renovering pågått hos säljaren i Florida. Moton väntas hem till svedala vilken månad som helst.

Enligt uppgift ska den raka sexan från 50-talets slut vara på 140hk, vilket skulle stämma bra med den ursprungliga bestyckningen, men jag har inte lyckats hitta någon passande modell på 244 kubiktum och enkel förgasare. Å andra sidan har jag inte sett någon Graymarine  med samma slags kombinerade insug/utblås heller.

Första bilden visar fyndskicket på ebay, de andra nuvarande status i grön primer. Förgasare, generator och startmotor är nu tillbaka från rebuild och ska snart monteras tillbaka. Återstår även målning i "rätt" grön färg.

Visningar: 540

Bilagor:

Inlägg i den här diskussionen

Grattis - ser ut att gå åt rätt håll... :-)
Jodå, sakta men säkert...

Backslagets ID-bricka har tyvärr trillat av. Motorn är märkt A600 villket jag tror betyder 244 cui på Continental-språk. Serienummer på förgasaren har jag inte. Den kraftigaste Graymarine-motorn med enkel förgasare och 244 cui som jag känner till från den eran är Model 120 (som precis som namnet antyder är på 120 hk).

Men de kanske gjorde några specialare?

 

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor