Hej!
Jag går med funderingar att köpa ett båt projekt. Det är en CG Petterson halvsalong båt ritad å byggd 1914 tror jag .
9.6m lång och 1.95m bred.
Det lär finnas 3st båtar som är byggd på denna ritnig 2st finns i sverige 1st i Finland.
Båten som jag tänkte köp har inte sätt vatten på över 20år. Båten har Ingenting specielt ruttet bara jävligt torr.
Nästan alla beslag och messings detaljer finns sparade!

Vad är ett sådant projekt värt ungefär?

Tacksam för åsikter!
//Stefan Maris

Visningar: 775

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Hej, låter spännande. har du några bilder på den?

Om vi gör en lite ekonomisk kalkyl först: Den båten i fint skick, med motor och kapell skulle väl vara värd 100-150 tusen. Räkna sedan bakåt och minska priset med kostnad för just motor, kapell, olja, lack, omkromning av beslag etc, och se var du hamnar. Sen är det hur man värderar arbetsinsats också.

Det var det objektiva. Nu till det subjektiva: Hur värderar man känslan att komma inglidande i en hamn med sin egenrenoverade skönhet. Eller hur man värderar tiden då man renoverar båten. Det kan ju vara en otrolig tillfredsställelse att jobba med ett sånt här projekt och se det gå framåt.

Jag tycker att ett sånt här projekt ska kosta mellan 5 och 15 tusen. Inte mer.

Jo min tanke var också 15000 kr men den blev dyrare 2500€ med kärran som står under  ;-(

Anyway, nu har jag en CG Pettersson från 1914 på min gård får se om det tar 1 eller 5år att få den i det skick jag vill. 

Och din kalkyl är mycket lika min. Känslan när man glider fram med egenrenoverad skönhet är ovärderlig.

Jag tycker timmarna får man inte räkna i pengar när det är som "terapi" och hobby! (inget man måste)

 

Aja...under 30 tusen är väl okej det också. Kan ju sporra att du måste jobba lite nu när du lagt ner så mycket pengar ;-)

Pengar är inte allt här i livet och själv kommer jag aldrig att sälja min Östlundare. Det får ungarna göra sen då jag inte kan bruka den längre.Lycka till med projektet. Ser riktigt kul ut. Och kom ihåg...det är oftast bara de projekt man INTE köpte som man ångrar.

Verkligen fin båt du hittat! Lycka till med projektet!

Tusen tack! Många frågetecken kring båten nu!

Försöker forska i dess historie, var den har vait i vattnet och vem som har ägt den. Allt tar sin tid men någon dag skall hon sjösättas igen!

Hej Stefan,
Det här var verkligen spännande att se. Jag tror du köpt en systerbåt till Monalisa, en båt som min far ägde åren 1964 till 1973. Jag har forskat mycket på Monalisa och försökt få fram dess historia. Under det arbetet har jag kommit i kontakt med ägaren av Ingalena (Norröna). Besökte varvet på Lidingö där hon låg för 15 år sedan. Det var genom den ägaren jag fick reda på att det fanns ytterliggare en systerbåt, Ellinor. Men det är först nu idag jag kan läsa om den på denna sida.

Jag utgick också från att Monalisa och hennes systerbåtar var CG Pettersson konstruerade. Dock fanns inga av hans båtar med 4 ventiler som Monalisa hade. Efter några år hittade jag en ritning som nära exakt stämde, men den var konstruerad och ritad av Viktor Israelsson. Både Pettersson och Israelsson båtar byggdes på Andersson & Gustafsson, nuvarande Boghammar på Lidingö, det är där jag tror Monalisa var byggd.

Titta in på min hemsida och läs:

http://www.astrofriend.eu/vehicles/everts-cruiser-monalisa/everts-c...

Jag skulle vara jätteglad att komma i kontakt med dig, finns kontaktuppgifter på min hemsida.

Vill du dela med dig några bilder av Ellinor som jag kan använda på min hemsida ? Då kunde jag lägga till en ny sida om just Ellinor.

Lars, son till Evert som ägde Monalisa

RSS

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor