Micke Öhman kommentarer

Kommentarplank (37 kommentarer)

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Klockan 15.38 den 12 Augusti 2016, Lennart Bodén sade ...

Nu du Micke, har jag krånglat dit videon här, men tack för erbjudandet. Hade glömt hur man gjorde!

Vänligen Lennart Bodén

Klockan 19.15 den 13 Februari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Micke.

Hur går det med renskrapningen.? ett tips när det gäller slipningen, om du inte redan vet.

Det finns en slipmaskin som Heter Mirka en finsk produkt. är helt outstanding in preformes  man slipar i princip nästan dammfritt om man använder ett Slipmatrial  som heter abranett slip näten finns i grovstorlekar från  80 till 1200 och kopplar en dammsugare till slipmaskinen.

Det går till och med att slipa ner gamla lackade ytor utan att slip näten klibbar livs längden är betydligt längre på detta slip material jämfört med vad jag använt tidigare.

Vidare har bestämt mig för att montera Zipwake istället för traditionella trimplan på båten Bengt den tekniska chefen på Båtsystem har övertygat mig om att det blir den bästa investering jag någonsin gjort på båten. det visar sig till våren.

Vilken lack kommer du att använda när du bygger upp ytorna igen.?

Ha en fin helg

Hälsningar från Blomberg

Urban 

Klockan 10.50 den 13 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

roliga%20bilder%20549.JPG

Sände jag fel bild här kommer en till hoppas det blir rätt nu

Urban

Klockan 10.39 den 13 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej. å tack för info. skulle vara intressant å veta vad du har för mått på dina trimplan? Jag har gjort en liten förändring på ruffen har delat av den stora främre rutan i två rutor, det kunde ju vara intressant å höra vad du tycker om denna lilla förändring? bifogar en bild där du kan se detta.roliga%20bilder%20501.JPGroliga%20bilder%20504.JPGroliga%20bilder%20549.JPG

Klockan 18.58 den 12 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Igen

Det fixade sig med sidan för nu fungerar det hela igen.

Micke du kanske känner till min båt, risken finns väl att du stött på den i sthlm skärgård. Jag köpte ju båten förra året från en kille som hette Anders Forsberg båten låg då på Kanaans bad på vägen till Vällingby. Anders hade inte haft båten länge var mer intresserad av gamla bilar så det var nog tur att han sålde den för han hade inget större intresse av att vårda båten och så såg den ut. han hadde begärt 40 000 för båten med defekt motor men eftersom det fanns flera intressenter som skulle titta på båten och jag bedömde att skrov och däck var i hyfsat skick bjöd jag honom 55000 på stället för att inte behöva invänta de andra spekulanterna. 

Båten hette Majong när jag köpte henne. och att det var en äldre herre som ägt båten innan Anders tog över tyvärr fick jag inte så mycket information av Anders om båtens historia du vet kanske mer.

Hur som helst efter den här vinterns investeringar börjar båten komma upp i sitt rätta värde. 

Urban

Klockan 17.59 den 12 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...
Hej Igen
Har problem med att komma in på Swedish classic boat sidan, som har fått en gråare ton och det står att jag är avstängd från chatten.
har försökt att få bort detta utan att lyckas eftersom inget på sidan fungerar. Har väl gjort något fel är klart. men vad har försökt att logga ut men inte heller det fungerar.
har du någon privat mail adress som jag kan ha som back upp?
ifall jag inte får det att fungera. får väl hoppas att detta medlande når fram.
hälsningar
Urban
Klockan 16.44 den 12 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej igen.

Ser ut som gången på min i samma fart, river upp mer sjö än Zorina trots långsammare gång. tack än en gång för alla bilder och myckna information.

Urban

 

Klockan 16.33 den 12 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Micke.

Gångläget vid 16 knop ser ju väldigt bra ut"jädrans snygg båt!" man ser tydligt att hon inte river upp några jättevågor efter sig. om du ökar till drygt 20 knop förändras gångläget på ett sätt så att du måste korrigera detta med trimplanen?

Urban

Klockan 17.36 den 11 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Igen 

Har tittat ytterligare på de fina bilderna och filmen du sände mig, jäkligt kul att se. får naturligtvis nya ideer när jag ser din båt. men har ytterligare en fråga för stunden, kölen är ju rätt stor och är ju gjord för att sitta på en båt som gör max 10-12 knop du har inte upplevt några tendenser till hon vill skära iväg i vågorna när det går lit fortare. haft funderingar på att skära av kölen på höjden en bit men bara om det är nödvändigt. Men har inte du gjort det och inte har några problem lär ju inte jag få det heller.

Mina planer för våren är att sätta dit en autopilot, montera varmvatten beredare, dieselvärmare nytt pentry nya genomföringar, ny plotter, ny septiktank med pump,, ny elcentral dra nya ledningar å byta ut all belysning å sen får jag se vad som hinns med mer förutom slipning lackning och målning,

Har införskaffat 4 st. mahogny plankor 3/4 tum 70 cm breda å 7,5 m långa lär väl räcka till både det ena och det andra.

Så behöver du lite mahogny så kan jag säkert avvara en bit.

Men Micke ett stort tack för din hjälp så här långt! får säkert anledning att återkomma med fler frågor.

Vi hörs

Urban

 

Klockan 16.32 den 11 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Micke.

Tack för dit svar och de fina bilderna på en fin båt, ger mig bra vägledning i mina funderingar. ser ju verkligen ut som att det är systerbåtar. köpte min båt förra året i mars i något nergånget skick. jobbar nu på att få henne i " ny skick" började med att göra henne ren i botten i och under och  att hälla i henne en sådär 30 L rå linolja blandat med Balsam terpentin som hon konsumerade under några veckors tid, rev ut den gamla Penta dieseln som såldes på Blocket för 8000 incl. drev. har sedan fortsatt att ta bort all gammal utrusning och ersatt detta med ny. nog om detta 

Nu sitter det en Ny Mercruser 170 hp stark diesel med ett alfa drev. som jag körde  13 timmar förra året. blev inte så mycket båt åkande förra sommaren dels fick jag i båten sent å hade problem med den nya Hydraul  styrningen som var defekt, vädret var ju heller inte så kul. men kunde konstatera att hon sköt onödigt mycket vatten framför sig och du bekräftar ju att det går att råda bot på med hjälp av  steg lister och trimplan. 

Bränsle förbrukningen var däremot något mycket positivt. tanken jag har rymmer 180 L tanken var full när jag sjösatte henne och när jag tog upp henne fyllde jag fullt igen

efter tretton timmars körning visserligen inte med full gas men vi hade ändock säkert gått mer än 60 distans fick jag i 62 L i tanken vilket ju skulle innebära ca 1 L diesel per distans så får jag upp henne bättre i plan så kommer förmodligen förbrukningen bli ännu lägre. Det trimplanet som sitter monterat på din båt vilket fabrikat har du på kolvarna? Är det elektriska eller hydrauliska ? Trimplanen kommer jag att göra själv då jag har en egen uppfattning om hur jag ska fästa dem. för att göra minimal åverkan på akterspegeln men ändå få en stark infästning.

Var någonstans har du din båt liggande och finns det möjlighet att få titta på den skulle vara intressant.

Steg listen som sitter i vattenlinjen upplever du att den gör nytta eller håller den bara stänk vattnet ut från sidan. tänker så här när båten går upp i plan går den ju inte så djupt

den steg listen som sitter under båten skulle vara intressant att få se profilen lite bättre en ytterligare fundering som jag har är hur viktigt är det med steglitserna skulle det räcka med med enbart trimplan? 

Det var många frågor

Hälsningar

Urban

 

Klockan 13.09 den 9 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Micke.

Glömde att svara på din förfrågan Vimpel till Oxelösundare kan säkert vara trevligt köper gärna en när det blir aktuellt.

Ha en bra helg

Urban

Klockan 21.51 den 7 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Igen.

Tack för snabb respons ska bli spännande att få höra ifrån dig igen ang. trimplan!

Bilden: det är jag med den vita tröjan och snygga hållningen som står ombord på Suz.

vi hörs

Urban

.

Klockan 21.45 den 7 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Klockan 16.52 den 7 Januari 2016, Urban Hallberg sade ...

Hej Michael

Jag är ganska ny här. å tycker att det finns  en hel del trevliga saker att ta del av.

Har precis som du en Oxlösundare 30 utan akter ruff som jag filar på. Men har en del funderingar som du eller någon annan skulle kunna hjälpa mig med. Har installerat en sprillans ny Mercruser 170 Hk. Diesel med ett Alfa drev. installationen blev jäkligt bra. den nya Motorn tar mindre plats än den gamla  och väger mindre, men har ändå 106 hästar mer än den gamla Volvon. Men har konstaterat att båten behöver trimplan för att få en optimal gång på henne som det är nu går hon för mycket på ändan vi lite gaspådrag. March farten på henne är nu ca: 14 knop och max fart 20 knop jag inbillar mig att med ett rätt konstruerat trimplan kan jag få bättre gång och fart på henne. Min fråga har du eller någon annan några ider om detta har för av sikt att montera ett trimplan på henne under våren. ett komplement vore att även montera en steglist på vardera sidan de sista 3-4 metrarna i aktern.

Vore kul om du hörde av dig.

Blomberg den 7/1 2016

Urban Hallberg

 

Klockan 18.35 den 29 April 2015, Peter Green sade ...

Hej Michael, du är min första vän här på siten. Det är lite roligt för första gången jag var inne på dena site, var när jag sökte information på nätet om Edgar Söderström, och fann en diskussion om W-drevet, mellan Lasse Modin, dig och Anders V. Det gav mig mycket väderfull information om den båt jag precis startat bygga i skala 1:10 från ritning. Som ett svar på din sista kommentar i den diskussionen är, bottern borden är klinkade från kölen och ut mot sidoborden, jag tror att Edgar var ute efter sidostabilitet.

Hälsningar Peter

Klockan 10.25 den 22 Februari 2014, Lars-Erik Andersson sade ...

Jag tackar för frågan men de är inte till salu.

Klockan 11.39 den 15 Oktober 2013, Johan Ankarbäck sade ...

Hej Michael ! Fick tips här på sidan om att kontakta dig gällande gamla ritningar. Har fått tag på en gammal campingbåt jag ska fixa iordning och tänkte att du kanske kan ha någon info om den, se Projekt Campingbåt i min blogg. Tror det kan vara en Archimedes men är inte säker. mvh Johan

Klockan 19.26 den 9 Juli 2012, Lennart Bodén sade ...

Kolla verktygen Michael!!

Kanske jag har lösningen!!!!

Vet du hur man får in en video på saiten??

Lennart

Klockan 22.55 den 28 November 2011, Micke Persson sade ...

Hej Michael ;)

Orion är ju ritad av Knud H Reimers enligt Bernt Brodin och hon hade en chrysler sid sexa i sig men den var ju tyvärr sönderrostad. Jag hade ju ägt båten fortfarande om inte Brodin varit så envis med priset. Hon hade ju en helt ny botten men efter det hamnat i denna lada vid ett litet varv på mälaröarna(Mälaröarnas båtvarv). Alla beslag,sökarljus m.m fanns kvar när jag hittade henne,det enda som fattades var kapell och kapellbågar. Dynorna i ruffen var sydda i blå plysch...lite orginellt eller??

Han visste inte exakt byggnadsår men pratade om slutet 30 början 40 tal.

Det skulle vara kul att få se lite bilder på henne idag.

Ha en trevlig kväll ;) Micke

Klockan 16.25 den 1 November 2011, Lennart Bodén sade ...

Hej Michael Örhman!Var det du som tipsade mig om en Forslund lika den jag har?

Du kunde även säga mig ritningsnummeret, du skrev även hur jag skulle beställa ritningen!

Jag var inte i Sverige, då, förlorat eller kan ej finna vårt samtal över internet!

Tacksam om du hör av dig!

Lennart

Enköping

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor