Fick idag detta trevliga mejl med en statusrapport från Västervik och de nya ägarna till Forslundcoupén Zigra:

"Hej!

Nu har nästan hösten gått och vi har jobbat ganska hårt på att få ZIGRA i skick. Vi har skrapat rent alla liggande ytor utvändigt och mattat ner skrovet samt fernissat hemma alla lösa durkar, säten samt takluckan som inte hade mycket till lack.

ZIGRA hade knappt någon lack på fördäcket alls oregonpinen lyste grå på vissa ställen. Stävknäet var mjukt uppe i toppen, ingen kris men otrevligt att fara omkring med, nu borttaget och skall ersättas samt bronsbultarna som byts ut mot syrafasta. Fördäckets underliga renovering är borttagen också.

Nya gröna dynor med vita puskor är färdigsydda till hela båten och de två lanternorna som fattades är inköpta och lämnade på förkromning samt ett par halkipar med läpp. Full rulle och väldigt roligt.

Lars jobbar på med propellern som satt löst och en skädda har tagits bort samt rodret det satt blandat rostfritt och vanligt rostande stål, synd att man inte kollar hur saker och ting ska vara, det finns massor med duktiga renoverare att fråga idag och bra litteratur, ny rostfri tank är beställd så nu kommer vi få luftning på den också.

Mvh

Solveig Nygren, Västervik

Visningar: 167

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor