campingbåt. Båten som satte så många svenskar i sjön under 1930, 40, 50 och 60-talen. Båten som gav den sjösugne möjlighet att enkelt och billigt ta sig ut i skärgården med eget fordon.
Idag börjar fina exemplar bli ovanliga. Eftersom campingbåten fanns i 1000-tal är det få som brytt sig om att ta vara på de fina exemplaren, så att idag är de ovanliga som...
Och så var det detta med värdet. Om jag kollar på

http://www2.blocket.se/adwatch/list/0?from_save=0

så blir jag ytterst fundersam på två saker:

•Vad är en campingbåt?
•Och vad ska den ha för prislapp egentligen?

I min värld ska fina ex vara dyra, halvdåliga billiga och pruttdåliga ska nästa inget kosta. Blir glappet mellan bra och dåliga ex alldeles för litet finns det inget ekonomiskt utrymme kvar att renovera för. Och ekonomi är ju som sagt ett viktigt incitament för oss alla.

Vad säger ni? Vad ska en campingbåt kosta? Och hur många välbevarade exemplar finns det kvar? Skicka gärna in tips och idéer på hur just du tänker och tycker i ämnet.

Visningar: 85

Kommentar av Jan Sundstedt den 15 Juli 2009 kl. 19.06
Jag har uppfattningen att väldigt många som annonserar på Blocket övervärderar sina båtar. Givetvis vill man ha ut så mycket som möjligt när man säljer, men det måste vara rimligt. Tyvärr går det inte att kolla in annonsen du hänvisar till Anders! Länken leder till bevakningssidan och inte till en aktuell annons, tyvärr!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor