Nu är det klart vilka program som ingår i sommarens stora kultursatsning Göta kanal – Sveriges längsta kulturvåg. Det blir allt från rock’n roll till teater, allsång och veteranbilar samlat längs kanalen som är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

– Det bubblar av kultur längs med kanalen, och nu har vi för första gången samlat allt på en egen hemsida. För alla våra besökare är det enkelt att gå in och söka efter kulturupplevelser, oavsett om du är intresserad av konsthantverk eller körsång, säger Anna Meyer, marknads- och informationschef på Göta kanalbolag.

Göta kanal – Sveriges längsta kulturvåg samlar sommarens mer än 250 kulturupplevelser längs med Göta kanal på hemsidan kulturvag.se och på Göta kanals mobilapp. Området kring Göta kanal har drygt tre miljoner besökare per år, som nu får enklare att hitta sina egna favoriter i det stora kulturutbudet.

– Den här satsningen är tänkt att stimulera kulturlivet längs med kanalen och vi hoppas ännu fler kulturproducenter ska hoppa på båten och visa vad området kring Göta kanal har att erbjuda till nästa år, säger Anna Meyer.

Allsång för tusentals och veteranbilar från hela världen

Kulturutbudet runt Göta kanal är brett med allt från små privata initiativ till stora offentliga projekt. Här är några saker som dyker upp många gånger och på flera ställen under sommaren:

Allsång har blivit en sommarklassiker för många tevetittare och Göta kanal hänger på trenden. Den lilla fridsamma slussen Brådtom är under större delen av sommaren en samlingsplats för tusentals allsångsfantaster, och i Karlsborg anordnas under juli allsång som leds av kända artister.

Teater finns det på många platser längs med kanalen, i lador, magasin och utomhus. Årets nyhet är sommarteater vid Bergs slussar i juli, med en föreställning med Therese Dahlberg, kulturstipendiat från Linköping.

Veteranbilar och veteranbåtar är ofta högt älskade kulturföremål som kommer fram under sommaren. Norsholm bjuder in till en internationell träff med veteranbilar under midsommarhelgen, och den som gillar fina gamla båtar ska inte missa tävlingen Fri Fart vid museihuset mellan Berg och Borensberg sista lördagen i juli.

Göta Kanal Rock är en av sensommarens stora kulturhändelser, då en handfull av Sveriges mest kända rockartister mönstrar på kryssningsfartyget M/S Diana. Under en vecka glider de fram genom kanalen och gör spelningar i olika hamnar på kvällarna.

– Kulturevenemang av alla de slag finns att söka efter på kulturvag.se. För den som vill ha en genväg har vi också tagit fram olika turförslag med kulturellt innehåll, säger Anna Meyer.

På kulturvag.se finns också: danskvällar, utställningar, kulturguidningar, marknader, konserter, festivaler, hantverk, barnkultur, matupplevelser, körkonserter och mycket mer.

Visningar: 36

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor