Under senaste året har det varit ganska dålig fart på projektet. Dock har det blivit sittplatser på plats. Både förlig och akterlig (heter det så?) . Jag införskaffade dessutom en lite modernare och fungerande motor i reserv (Merc500 -76) ifall 700:an inte kommer igång till våren då jag hoppas på sjösättning. 700:an börjar i alla fall se ok ut till det yttre, jag ska bara lacka topp kåpan och få dit nya dekaler. Jag måste också prov-trycka växelhuset och få ordning på elen till tändningslåset innan ett fullskaligt 70 hk test kan göras.

Visningar: 670

Kommentar av Robert Sollare den 2 Oktober 2016 kl. 14.27

Hej

Allt ser mycket bra ut ! Grattis till ett fint jobb !

Fråga: Hur gör du när du provtrycker växelhuset ?

Jag har en Mercury Mark 78 från 1958 som jag nog borde göra detta på också innan jag provar den i vatten...

Mvh Robert Sollare

Kommentar av Peter Lindau den 3 Oktober 2016 kl. 8.11

Hej Robert! Tanken var nog att beställa en sån här http://drevdelar.se/tryck-o-vakumprovare-lackagetestare och hoppas den passar. Enligt texten ska den passa Mercury. Vet inte om det är skillnad i gänga på Mercurys olika årsmodeller men det får i så fal lösa sig på något vis.   //Peter

Kommentar av Peter Lindau den 24 Juli 2017 kl. 10.38

Nu börjar det närma sig sjösättning tror jag. Lite koppling och justering av styrvajer och gasreglage..... Tyvärr lär det bli med reservmotorn då den riktig inte är riktigt i ordning ännu (ompackning av växelhuset).

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor