Idag landade ett mejl från Polismyndigheten i Norrköping som utreder ägarfrågan kring en övergiven båt som sedan länge stått på en marina i trakten. Vad vet du som an hjälpa dem att hitta rätt på vem som äger båten idag? Här är uppgiften:

"Hej

Båten har stått under en längre tid (10-15 år) på en båtuppläggningsplats i Norrköping  utan att någon ägare givit sig till känna. I brist på omvårdnad har nu båten förfallit och är i tämligen dåligt skick. Man kan dock se att båten varit av det mer exklusiva slaget och inte någon ”allemansbåt”.

Vid efterforskningar har vi kommit fram till att båten är tillverkad 1968 och är en av tre exemplar. Man kan till och med säga att den är en av två exemplar eftersom det tillverkades två exemplar med dieselmotorer och ett exemplar med bensinmotor.

Båten såldes av ”Vänerbåtar” och är en samproduktion av AB Erje, Walls båtbyggeri samt Kållandsö båtvarv och fick då namnet EWK29

Båtens övriga data ser Ni på den bifogade broschyren. Priset var 84.000 sek år 1968. Båten är utrustad med en radar av märke ”Seafarer range, Seascan”  som är monterad på överbyggnaden. I hytten finns en plakett från Svenska Sjöräddningssällskapet som bara ges till livstidsmedlemmar (engångs-medlemsavg. 15.000 sek).

Bilderna jag bifogar kommer dels från familjen som var ägare till Walls Båtbyggeri samt bilder från båtens skick i dagsläget.

Båten är idag namngiven med beteckningen ”JEF65” på dess sida samt med ”Caramba” i båtens akter. Beteckningarna har inte gett någon vägledning i gamla register 

Jag är främst intresserad av båtens(båtarnas) nuvarande ägare men även tidigare ägare är intressant. Kan Ni på något sätt hjälpa mig med detta vore jag tacksam. 

Jörgen Knapasjö, Polisinspektör."

Så tänk til en extra gång om du sett båten någon gång. Eller om det kanske till och med är så att din kusin äger den. Alla tips mottages tacksamt här på SCB eller i mejl direkt till Jörgen på adressen jorgen.knapasjo@polisen.se eller varför inte ringa direkt på tel: 010-566 56 79.

Buss på!

Visningar: 413

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor