Nitat två spant och hittat ett försvunnet spantämne.

 

Gjorde några andra ärenden på morgonen och kom ner vid tiotiden till Ninni med det nylimmade spantet som jag genast började hyvla bort överskottet på. Kapade spantet till rätt längd och så slipade jag kanterna fria från lim. Vid granskning av spantet inser jag att jag nog får spackla i mer lim på några ställen där det inte är riktigt fyllt mellan ribborna, gillar inte det riktigt....,

Passade in spantet på plats och det passar utmärkt med bordläggningen, några millimeter måste det pressas ner på mitten och det är nog bara bra med lite spänning mot ändarna.

När jag höll på att stöka runt vid båten tänkte jag tömma ut vattnet som spantämnena legat i och där låg nu en massa bråte, såg ett helt ohyvlat ämne som jag tidigare inte tänkt så mycket på (trodde nog att det var en furulist som hamnat där). Tog upp listen och började titta närmare på den och jag hittade bara en liten kvist i ena ändan, kanske är den tillräckligt lång... Mätte upp den till 130 cm och om jag tog bort kvisten återstod 120, och jag behöver 118, yippie! Jag lät listen torka på ytan och i slutet på dagen hyvlade jag bort det gråaste lagret och kan konstatera att den ser rakvuxen och fin ut. Provar nog att basa den ändå och strunta i det limmade spantet, återkommer om detta vilken dag som helst.

Nåväl, Göran Nagelapan Järnruste hade dykt upp och vi fick ett par timmar att gå med nitning i det lugubra novemberrusket, tur att man har sådana skojigheter att glädja sig åt :-)

Två spant kvar att nita och sen en massa strönitar här och där men i vissa fall måste det limmas nya proppar också så det tar några dagar till innan nästa milstole är uppnådd.

 

64 och en halv arbetsdag kvar

Visningar: 78

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor