Kalendermässigt så ska sommaren vara slut. Men vädermässigt så är det härliga dagar och jag har väntat med att montera ihop det nya båtttältet som ska härbärgera mig och Cikoria över vintern.

Bilden tagen hemifrån på en fantastisk solnedgång över Höggarnsfjärden.

Var på en mycket trevlig arrangemang kallat Båtklubbarnas dag i lördags. Vi besökte Heleneborgs båtklubb och fick äran att följa med MY/ Hwila på båtsparaden runt Stockholm.


Hwila som är ritad av H Forslund/C A Fagerman (1926) och byggd på Sjöexpress Varv är en riktig höjdare som hålls i yttersta skick. Notera gärna den lilla träskoningen i mahogny under ankaret på fördäck.

Såna här båtar ger en verkligen blodad tand och nytt sug att gå vidare med renoveringen.

Min restaurering/renovering av Cikoria fortlöper med fler bytta stålspant och slipning. Underarbete är viktigt i all ära. Men ibland blir det lite mycket av den varan. Här under en  före/efter bild på en bottenstock och stålspant. Det blir ju trevligt när det är klart iaf. =) 

Sensommarhälsningar / Micke

Visningar: 487

Kommentar av Mattias Nyqvist den 5 September 2013 kl. 15.02

Bästa tiden är nu! Ensam i skärgårdens alla vikar. Inte högsommar men högtid.

Kommentar av Bobby Cyrus den 6 September 2013 kl. 1.06

Hej,

Tjusiga bilder på tjusiga motiv. Angående "Träskoningen" så har jag för mig att sådana skydd/fästen under ankaret kallas för "Skrån"

/Bobby

Kommentar av Jens G. Johansson den 6 September 2013 kl. 10.23

Om några år (3-5 år för min del uppskattar jag) kommer våra båtar vara lika fina som Hwila!? Inom kort kommer jag ge mig på min Trim motor. Något sitter fast i den så jag ska öppna och gå igenom den. Detta är ett långt projekt då jag egentligen inte har någon erfarenhet av att jobba med motorer. Men man kan alltid lära sig. Speciellt i dagens IT-värld med många som lägger upp videos på hur man renoverar en Ford Model A engine.

 

Kommentar av Micke Karlbom den 6 September 2013 kl. 19.26

Mattias - Håller med dig. Jag beundrade ditt arbete på Selene/V3 i lördag. Ser jättebra ut! Spännande båt.

Bobby - Tack för den korrekta termen =) 

Jens - Rätt inställning rakt igenom! Jag är själv inte motorkunnig och brukar kalla mig själv för "motoranalfabet". =)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor