Har börjat rusta inför hösten så att renoveringen kan fortsätta i vinter. Satsade på ett lagertält som på försäljningsbilderna såg vitt ut och enligt beskrivning var "ljusgrått". Tyvärr så är det mörkgrått och har noll ljusinsläpp. Så det blev att rigga ordentligt med arbetsbelysning. 

Själva renoveringen fortlöper med blandade ingrepp. Börjar dock se slutet på spantrenoveringen men har några riktigt jävliga ställen kvar att byta på.

För att inte helt ruttna ihop på allt jobbigt underarbete får man ibland peppa sig med lite inredningsrenovering. Har slipat, oljat och provlackat upp några detaljer. Man får genast mer blodad tand när man ser hur bra det blir. 

Har valt att testa Stoppani lack från Stockholms båtsnickeri. Hittills är jag väldigt nöjd med hur lacken beter sig och resultatet ser riktigt lovande ut efter 2 lager.

Provmonterade tillbaka en bit i sittbrunnen och man häpnar varje gång man ser hur Mahogny kan ändra skepnad. Ursprungligen såg biten likadan ut som sittbrunnssargen ovanför.

Går också och klurar på vad hon en gång hetat. Att döma av gamla skruvhål har hon hetat något med enbart tre bokstäver.  Ett "Y" i mitten känns iallafall säkert.  Men vad kan det bli? 

De röda markeringarna på bilden anger det skruvhål som verkar vara gemensamma för det korta namnet. Alla tips och gissningar är välkomna =)

Visningar: 243

Kommentar av Inge Andersson den 20 September 2013 kl. 20.35

Se bara till att förankra tältet  ordentligt..... vårt tog stormen förra hösten så det bliv skrot... trots att jag förankrat det hela med kraftiga järn i hörnen och lagt dubbla lager kraftiga cementplattor på långsidornars flikar... , inte mycket material i de så kallade rören inte ..förmodligen från Kina.

 

Kommentar av Bernt Nystrand den 20 September 2013 kl. 21.29
Ser att även du har lite att jobba med i vinter ;)
Du verkar ha bra lyse i tältet.
Vi hörs.
Kommentar av Micke Karlbom den 21 September 2013 kl. 16.06

Inge - Du har helt rätt. Stormsäkring behövs verkligen när man ligger direkt vid havet som jag. Har haft ett liknande förrådstält innan så jag vet vad som krävs.  Man vill inte vakna av att tältet lyfter. 

Bernt - Ja man skaffar sig projekt så man slipper lära sig att rulla tummar. Det får man lära sig på hemmet sen. =)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor