Sökt ursprung och tillverkningsår för min båt Sabrina nu börjar det hända grejor

Hej tänkte dela med mig av en häftig upplevelse som jag har haft den senaste månaden. Ni som känner igen Sabrina vet kanske att jag hittade henne som ett tomt skrov som hade legat på land sen i början på åttiotalet det ända som följde med båten var namnskylten Sabrina.

Eftersom jag inte hade en aning om hur båten sett ut, det fanns inga rutor heller så jag bestämde mig för att customisera henne. Jag har hela tiden fösökt att få fram fakta om henne. När jag köpte henne så kontaktade jag Anders Vaerneus . Anders frågade direkt när jag sa att jag troligtvis hittat en Forslund Ess båt utan ruta om hon var krockad i stäven javisst sa jag frågande!!, Ja ha då har vi hittat den båten också, den killen har stenkoll helt underbart att vi nördar har en sån som Anders som lägger ner sin själ i vår hobby. Inte bara visste han vad det var för båt jag hade köpt jag fick också ett namn Mats Fries som hade ägt båten början på åttiotalet jag kontaktade Mats åkte sedan till Stockholm och besökte honom och fick en härlig historia berättad för mig om skadan i stäven. Men tyvärr slutade spåren bakåt där.

I samband med letande efter historian la jag ut en efterlysning på Träbåtsakuten det här var flera år sedan.

För drygt en månad sedan ringer telefonen och en man presenterar sig som Hans Ryberg hej säger han jag har genom en arbetskamrat hört att du på Träbåtsakuten söker efter uppgifter om Sabrina jag tror det är min gamla båt du har, Nu började hjärtat slå lite fortare, men sen säger han att båten såg inte riktigt ut som din bild på forumet. Nu var det dags att åka till Stockholm igen och besöka Hans . När jag kom hem till Hasse så hade han plockat fram en massa foton från 1974 när han gjorde iordning båten visst var det rätt båt men hon var en coupe. Taket har tydligen i början på åttio blivit bort kapat. Hasse visste vem han hade köpt båten av men han var inte i livet men jag lyckades få kontakt med hans son som mycket väl kom ihåg båten han berättade att hans pappa hade köpt båten 1968 av Kurt Ohlsson på Möja tyvärr finns Kurt inte i livet idag men jag har fått kontakt med hans äldsta dotter som ska försöka hjälpa mig att hitta mer info om båten. Jag sätter ut lite bilder här som hon ser ut nu och som hon såg ut förr kanske någon här vet nåt mer. Taket var demoterbart satt tydligen på spännen invändigt. Hoppas jag inte har tråkat ut er med den här långa inlägget men jag tänkte att för er som tvivlar på att hitta ursprunget så finns det hopp bara man hittar rätt person så kan det gå fort det här har varit det roligaste som hänt mig i vinter väldigt spännande . Som min fru sa tur att det var båforskning för släktforskning är nog inget för dig, tänk vad förståndiga våra fruar är.

Hur som helst är det någon som har nån mer info så får ni gärna kontakta mig på 0739334898 Janne

P.S. Om jag får fram mer info om båten så återkommer jag

Visningar: 1192

Kommentar av Henrik Widstrand den 25 Mars 2010 kl. 9.26
Hon är super fin med Cuope.
Kommentar av Lars Olsson den 25 Mars 2010 kl. 11.37
Hon är superfin utan kupé också och säkert trevligare att åka i.
Kommentar av Micke Öhman den 25 Mars 2010 kl. 12.20
Wow! Vad häftigt! Kul att få del av denna historik!
;-)

Håller med om att hon var fin även som coupé! (ser dock lite svårt att ta sig in och ut ur denna...??)
Kommentar av Jan Sundstedt den 25 Mars 2010 kl. 20.28
Vilken härlig historia .. och vilka härliga bilder! Grattis till ett framgångsrikt detektivarbete!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor