Åkte ner häromdagen och vattnade som vanligt och under tiden så la jag ut några presenningar över båten, direkt på däck och överbyggnad. Presenningarna räcker ner till marken och lite till. Band upp nederdelen av presenningarna mot båten så det bildades fickor, eller säckar på kanterna som jag fyllde med många liter vatten. Hoppas på detta sätt att minska torrsprickorna i båten. Spolar också mycket på marken inuti det tält som presenningarna med fickorna bildar inne i båtskjulet. Den fukt som uppstår när vattnet dunstar är tänkt att leta sig genom sprickor och håligheter i skrovet för att sedan stanna i båten så mycket som möjligt då hela båten är täckt. 

Mycket presenningar blir det, dubbelt på taket, ett innertak och så närmast båten på däck och överbyggnad.


Kämpade en stund med att få bort resterna av ett gammalt spant inuti båten under gårdagen.  Det satt fast nere i spunningen och jag trodde att jag hade lossat skruven från utsidan genom bordläggning, spant och in i kölplankan. En liten märklighet där, skruven var av mässing och helt intakt, tänkte att det kanske var en av mina ungdomssynder då jag har ett svagt minne av att jag satte några mässingsskruv genom järnspanten in i eken för cirka trettio år sedan då jag bytte bordet. Märkligt att den då inte var anfrätt efter alla år?  Nåväl, jag började dra och slita i spantstumpen inne i båten för att få upp den ur spunningen men den ville inte ge med sig. Hem efter storskotet och så monterade jag det i taket i skjulet och andra änden i spantet nere i båten.
Drog och slet en stund tills det gav med sig och då följde en liten anfrätt och bockad skruv med upp. Jag hade inte hittat rätt skruv från utsidan utan den jag hade skruvat ut hade inte suttit i järnspantet utan var en av skruvarna som fäste bordet i kölplankans spunning. Skruven som följde med upp var magnetisk så den har iallafall inte jag monterat, inte ens när jag var ung!

Fick putsa lite med vinkelslipen på några andra stumpar som satt därnere också men sedan var det rent och fint för montering av JS5.

Nisse hade skrivit något om att han trodde spantet kunde vara i längsta laget så jag jämförde med originalet och kapade några centimeter högst upp och så försökte jag få det på plats. Svettades en stund med det tills jag insåg att övre delen ner till 12:e bordet (av 16) stämde men sen kom slaget för långt ut från resten av bordläggningen och vi måste nog göra om lite. Kommen så långt fick jag ge mej för dagen och nu stundar några dagars familjeliv istället för båtliv så det var bara att dra pressarna över Ninni igen och vattna i alla fickor och kärl under henne.

 

91 arbetsdagar kvar....

Visningar: 127

Kommentar av Benny Jonsson den 18 Juni 2011 kl. 23.09

Hade samma bekymmer när vintern tog slut och det blev sommar !

hängde trasmattor runt båten och vattnade varje dag,( enligt den inre kretsen kungsviken så e det solen som e värsta fienden ) hade min båt ståendes på en makadamm bädd kan tänka mig att jord är det bästa och asfalt det sämsta =)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor