Renovering dag 6, samt flera gammla båtar

Fortsatt arbete med stringers. I lördags spenderat jag stora delar av dagen att slipa och göra klart för plastningen. Ett tidskrävande arbete nar man varit lite för flitig med spackel. Men det känns som det blev ganska så bra. Av någon anledning så har den mittre blivit lite ”S” formad. Troligen hände detta när båten kom in i varmgaraget.  Han även med att plasta 1,5 av 5 st. Ska försöka köra någon kväll denna vecka så att jag kan börja med durken nästa helg.

Har även tillverkat ett bakstycke till motorbrunnen. Även detta blev bra, så nu kan jag köra motorbrunnen parallellt med övrig renovering på båten.

I dag har vi firat min Mammas födelsedag. Passade då på att leta vidare i foto arkivet efter gamla båtar.

 

Denna bild är på familjens båt. Köptes 1972 har jag för mig. Satt en Säffle tändkulemotor på 25 hk, ställbarpropeller. Byggde om på 80 -talet för att vara mera anpassad som familjebåt.

 

Här är en bild på familjens båt samt morfars båda Forslundare. Den som ligger till vänster är en sen modell med panoramaruta och den till vänster en tidig båt. Man kan se att originalrutan i trä var bytt mot en i aluminium.

 

Här är den första Forslundaren med originalrutan.

Tyvärr såldes den nyare Forslundaren när jag var liten och inte hade så mycket att säga till om. Den andra båten är renoverad till original och är fortfarande i släktens ägo.

Visningar: 1033

Kommentar av Håkan den 6 Februari 2012 kl. 15.18

Du har inga fler bilder och historik på den äldre Essbåten?

Vilken årsmodell, motor, mått mm? *nyfiken*

Kommentar av Niklas Bruhn den 7 Februari 2012 kl. 12.04

Ska leta fram lit mera bilder.

Den äldre båten är från mitten / slutet av 1930. Satt en rak 6a i den. Tror att det var en Ford motor. Min Morfar köpte den någon gång på 50 talet. I den "nyare satt det en GM V8.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor