När jag köpte Ziva visste han jag köpte henne av i princip ingenting säkert om hennes tidigare ägare osv. riktigt tråkigt så jag bestämde mig för att få fram mer. Fick tag i en kille i Norge som jag blev tipsad om via facebooksidan "vi som älskar träbåtar", han visste att hon ägts av Sven Karlsson i Eskilstuna men tyvärr inte så mycket mer.

Idag fick jag reda på mycket information om Zivas historik! jag ringde till Eskilstuna motorbåtsklubb och fick tag i Anders Hedin via en annan i klubben som trodde att han visste något om ziva.
när jag berätta varför jag ringt sa han nästan direkt att han väntat på det här samtalet! riktigt kul. han har nummret till Sven karlssons son krister Karlsson (Zivas första ägare) och mycket annan trevlig info om båten:) Till att börja med är Ziva byggd 1961 som jag inte va helt säker på. b20 motorn som sitter i nu monterades 1989 och va då helt ny från volvos fabrik. innan satt det tydligen en b18 som drevs med fotogen.
Ziva hade också lackade fribord tills slutet av 1990. Det va det tydligen 3 svågrar som köpte tre oxelösundare till eskilstuna 1961.  Någon G
östa som ägde Oxelösundaren Zari. Sen Sven med Ziva. Och Bengt med Oxelösundaren Perina.det jag vet nu om zivas ägande historik med lite oklarhet på exakta år är::

1961 köpte Sven Karlsson(eskilstuna) Ziva och sålde henne 1990
1990 köpte Dan hellström(eskilstuna) Ziva och sålde henne 1994
1994 köpte oxelösunds veteranbåtsklubb(oxelösund) Ziva och sålde henne 1997
1997 köpte Kurt (hofors) ziva och sålde henne 2003
2003 köpte Hans falkstråle(umeå) ziva och sålde henne 2014 till mig=)

Imorgon ska jag ringa till Svens son Krister som varit med ute på sjön med Ziva sen 14 års åldern. Han är 67 år nu och förhoppningsvis tycker han det är kul att jag ringer och att hans pappas gamla båt fortfarande finns kvar:)

följ gärna här! https://www.facebook.com/pages/Oxel%C3%B6sundaren-Ziva/522533351182797

Visningar: 446

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor