Jag har länge önskat mig en oljemålning av Mysig men det är inte lätt att hitta någon som dels är tillräckligt skicklig för att klara av det och samtidigt är beredd att göra det. Jag tycker jag har hittat en. Förutsättningarna var följande:

1. Konstnären måste kunna omsätta ett motiv med en blandning av bild och egen naturmiljö. Man ser ofta målningar där perspektiven inte fungerar mellan den bakomliggande miljön och i detta fall själva båten.

2. Han skall kunna "ljuga" en hel del t.ex. att "Terje Viken" min vän Anders Öbergs båt (som ligger i Övik och med all säkerhet aldrig kommer att vistas i Vättern som motivet är från) skall kunna kombineras på ett naturligt sätt. För Östgötar som känner till Vadstena kan ni säkert se att det är piren vid inloppet till vallgraven.

3. Han måste klara av att måla med olja i det närmaste bildlikt. Det är en typ av måleri som kanske inte varit det mest eftertraktade inom konstvärlden.

Jag blev därför väldigt glad när jag hittade en konstnär i mitt närområde. Anders Gustavsson har arbetat 25 år som konstnär på heltid med en gedigen erfarenhet av naturnära målning. Han benämner själv sitt måleri  med "verklighet, luft och ljus" vilket för mig stämmer exakt med vad jag vill ha i detta fall.

Jag är mycket glad att kunna njuta min båt även från vardagsrumssoffan närhelst jag vill.

Ni hittar mer information om Anders på http://www.anders-gustafsson-konst.se/index.html

Visningar: 637

Kommentar av Anders Værnéus den 17 December 2010 kl. 15.36

snyggt...!

Kommentar av Anders Öberg den 17 December 2010 kl. 18.10

Grattis jag tycker den är urläcker.

 

Kommentar av Håkan den 18 December 2010 kl. 9.09

Mycket snyggt!

Jag förstår vad du menar med att måla bildlikt! Vi hade en sådan konstnär här i Umeå-trakten som jag tycker var vassare än både Zorn och Carl Larsson. Han hette Sven-Olov Ivarsson. Han var känd för sina bilder på bla blåbär, hjotron mm. Hans tavlor sålde slut inom två minuter på alla vernisager! Vi har faktiskt fått tag i två lite ovanligare tavlor av Ivarson med båtmotiv, dock bara träekor. Men vattnet ser så realistikt ut så at man kan ta på det!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor