Tog en förmiddag vid båten (utan besökare) och baxade "limlådan" på plats vid de två rader hål som skulle proppas. Satte en värmare i lådan på utsidan och 500W-lampan inne i båten för att höja temperaturen. Fick upp värmen till +5 men det kändes inte tillräckligt så det blev att åka och handla en värmare till som sattes på insidan och nu fick jag upp värmen, nästan 15 grader blev det. Blandade till lite lim och tryckte i ett gäng proppar av varierande storlek. Det är på insidan jag pluggar nu, utsidan är klar på det nu aktuella partiet. Nu är det bara att låta den kemiska processen ha sin gång, åker ner om några timmar och kollar.

Limlådan med värmare i så att bordläggningen håller värmen.

Visningar: 136

Kommentar av Dick Olsson den 11 Januari 2011 kl. 19.26

Hej Tor, har du lite fler bilder på limlåda med värmare? Jag är snart framme vid samma status nu när mitt båthus är uppe igen, så du får gärna beskriva mer. Ser ut som en masonitlåda? Hälsningar Dick

Kommentar av Tor Hedvall den 12 Januari 2011 kl. 14.23

Hej,

Jo, det är masonit och stommen ärbyggd av billig list, ungefär 2 cm i fyrkant.

Jag gjorde en liten schematisk skiss på lådan:

Som synes är lådan öppen längst ner baktill och där ställer jag in en kupévärmare och/eller en arbetslampa av den gamla modellen som ger värme.

Lådans sida mot båten gjorde jag så den skulle kunna passa på större delen av bordläggningen med lite hjälp av tejp och annat. Min strävan är att få värmen långt in i lådan och sedan ska den krypa uppåt och då täcker jag också för längst upp där lådan skjuter upp ovanför däcket.

Kommentar av Dick Olsson den 12 Januari 2011 kl. 14.49

Tack Tor, ska börja snickra iordning en liknande.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor