Motorer verkar vara ett spännande och populärt ämne, kul!

Både den mäktiga V-12:an och den vackra rak-6:an lockar fram våra bästa sidor och visst vore det trevligare med en vackert iordninggjord dito i maskinrummet, i stället för den snart obligatoriska smallblock-chevan?

Jag återkommer så småningom och delar med mig av mina idéer och tankar kring V-12:an, när jag har klurat ut om och hur jag vill bygga den?

För att ytterligare trigga intresset för lite exklusivare power, så vill jag passa på och dela med mig av ännu en vacker motor, se och njut!

Visningar: 346

Kommentar av Anders Værnéus den 16 Februari 2011 kl. 9.05
Inte lika vacker ännu, men under den opolerade ytan döljer sig min absoluta favorit: Hispano-Suizas V8. Har ännu inte hört ngn live, men längtar gärna efter den upplevelsen...
Kommentar av Anders Værnéus den 16 Februari 2011 kl. 9.10
Jag bara älskar ämnet så jag måste få lägga till en motor till. Dessutom en motor som betyder ganska så mycket för mig personligen. Det är denna 3,3 liters klump som under 90 år har drivit fram min gamla familjebåt Solavæ. 4 cylindrar och 16 hk gör att den 7 meter långa båten gör hela 18 knop. Det kallar jag vridmoment. Märke? Andros.
Kommentar av Åke Månsson den 16 Februari 2011 kl. 22.38

Men grabbar! är det inte dags att komma ner på jorden? Luta er bakåt och kolla på lite Tung metallmusik från Storsjöbygden med den legendariske bonden, uppfinnaren, musikern mm mm Olle Hemmingsson.

http://www.youtube.com/watch?v=ohv07oWHmsA&feature=related

Simma lugnt/Åke


Kommentar av Ulf Lindén den 17 Februari 2011 kl. 7.46

He, he! Snacka om att det svänger, underbart! Men du, motorerna passar nog bäst som ackompanjemang, inte i en planande båt!

Har du tipsat Erik? Det där skulle han nog gilla!

Tänk att se honom gäst-lira med det här gänget :-)

Kommentar av Anders Johnsen den 17 Februari 2011 kl. 20.37

Av alle vakre gamle motorer er det få som overgår de som ble designet og bygget av det amerikanske motorgeniet Harry Miller. Mest kjent for sine bilmotorer men han bygget også en del marine motorer for speedbåter. Her er en V16 bygget for Gold Cup raceren Ethyl Ruth IV i 1927. teknisk avansert og langt forut for sin tid. V-16 Miller Gold Cup Centrifugally Supercharged Engine
Year: 1927 Designer: Harry Miller
Design: Aluminum alloy, 60 degree double-overhead camshaft
Displacement: 620 cubic inch 1927 Horsepower: 420 hp.
732 cubic inch with blower in 1935 Horsepower: 650 -1000 hp

Kommentar av Ulf Lindén den 18 Februari 2011 kl. 14.40
Oj, oj, oj! Dubbla överliggande........ 1927! Fantastiskt! Tack för att du delade med dig av den gobiten!
Kommentar av Janne Hansson den 18 Februari 2011 kl. 18.55

...Jag köpte en cd av Anders V för en drös med år sedan med massa skönt motorljud. Kom ihåg att jag skruvade upp volymen i bilen lite väl högt när jag lyssnade på en av motorerna, tusan vet om det inte var Millermotorn...

Den skar, inte motorn alltså. :o(

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor