Det här inlägget är verkligen i ytterkanten av båtintresset men jag kan inte låta bli. Som ung dyrkade jag Jacques Cousteau och slukade varje glimt av undervattensfilm på TV (och ja, jag har dykcert). Förutom gamla båtar så har jag en passion för lite bättre armbandsur. JC var djupt involverad i framtagandet av riktiga dykarur.

Det har varit min dröm att någon gång få tillfälle att äga en Omega Seamaster 1000M 166.0093. En sådan bär JC på bilden ovan. De gjordes för professionella dykare och upplagan ligger mellan 150-300 st. De tillverkades i mitten av sjuttiotalet och självklart så var de rena verktyg för dykarna. Därav så finns det ytterst få kvar och de som finns byter sällan ägare.

Jag kunde inte låta bli att ta några bilder på vägen hem efter att äntligen kunnat uppfylla min dröm. Alltid smakar det lite Jacques.......

Mvh

JE

Visningar: 94

Kommentar av David Miger den 3 Juni 2010 kl. 2.06
Grattis! En riktig skönhet...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor