Jag har räddat många båtar från att eldas upp. Alla finns fortfarande kvar, men i morgon bryts den trenden.
Jag och mon ständige vapendragare Hans Larsson kommer i morgon förmiddag att sätta sågen i två båtar som visat sig vara omöjliga att ge bort/sälja och nu också renovera. Det ena är en 8,5 meters ruffad Sjöexpressbåt, helmahogny med skarpa slag. Botten har nu ramlat in och hon börjar tappa alla former.
Det andra är en 100-åring, troligtvis byggd på Rudéns varv ca 1909. Hon är dålig så hon får också gå. Tragiskt när det händer inom kretsarna men till slut så måste även jag.
Är du av andra åsikter så ringer du eller SMSar mig innan tio på 0706 58 74 73och säger "Jag hämtar den inom en vecka". Då kanske jag inte tankar motorsågen... ;-)

Visningar: 93

Kommentar av Niklas Hallberg den 17 Augusti 2010 kl. 23.58
Sorgligt, men ibland måste det nog bli så. Jag har inte personligen huggit någon än, men jag har tackat nej till båtar som inte ens haft värdet "bortskänkes", vilket resulterat i huggning ändå. Känslan är inte helt ok, men till slut går det faktiskt inte längre. Prisbilden på båtarna gör nog att det nästan alltid är värt att lägga en för liten slant och få något mer eller mindre fungerande. Ta min sambo som exempel. Hon köpte precis en småball Glastron -58 eller -59 i hyggligt skick, utan motor. 500:-
Kommentar av Georg Oppermann Moe den 18 Augusti 2010 kl. 0.16
Dette var synd, Anders! Men som du sier, innimellom blir man innhentet av realitetene. Men samtidig et åpent spørsmål til alle: har det vært en endring i mentalitet de siste årene som tilsier at gamle trebåter ikke er attraktive lenger? Eller er markedet gått i metning ved at alle prosjekter de senere årene har krevd mer arbeid enn planlagt (det vil si at tilbudssiden har økt raskere enn markedet er i stand til å absorbere)? Eller hva? Hva skjer?
Kommentar av Anders Johnsen den 18 Augusti 2010 kl. 12.34
Dette er leit å lese. Årsaken til at så få er interesert i slike prosjekt tror jeg ligger i hvor mye tid/penger en har til å bruke på et slikt prosjekt. Så lenge tilgangen på tålig bra objekter er god, hvorfor gi seg i vei med noe som enten kommer til å ta så mye tid eller koste ekstermet mye penger. Skal en gå løs på et slikt prosjekt må båten være noe helt unikt. Før det blit attraktivt å begyne å restaurere slike "pattern boats" så tror jeg markedet må mer eller mindre tømmes for gode billige prosjektbåter.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor