Att hugga plugg kan man ägna många dagar åt, jag högg drygt 80 på insidan under förmiddagen och så siklade jag efteråt. På några ställen hade jag varit generös med limmet så då fick jag ta varmluftspistolen till hjälp.

På eftermiddagen tog jag utsidan och där var det ett hundratal som rök, lite knepigt att få snyggt nere i slaget där det buktar in, går nog bara att slipa för att få det snyggt och jämt men det får bli en annan dag.

 

På torsdag tänkte jag limma lite plugg på babordsidan igen och kanske kan vi basa fyra spant till på lördag? Tiden kanske finns och spantämnena är klara, ska bara kolla med personalen :-)

Visningar: 65

Kommentar av Niklas Hallberg den 19 Januari 2011 kl. 21.41
Ta en fräs med en pinne i och ställ den så att stålet flushar sulan på fräsen. sedan är det bara att köra den rakt över. Så gör jag alltid om det är mer än 20 plugg. Går fort och blir perfekt direkt. (Funkar ju självklart inte på konkava ytor dock) Har från mycket säker källa noterat att ca 200 propp i friborden tar en timme att fräsa så pass noga att ett par snabba drag med 180-papper innan lack räckte gott. :)
Kommentar av Tor Hedvall den 20 Januari 2011 kl. 15.55
Tack Niklas, det funkar ju som sagt bara på hälften av pluggarna men går säkert fortare. Om man har en fräs tillgänglig alltså... :-)
Kommentar av Niklas Hallberg den 21 Januari 2011 kl. 0.04

Ett tips: Kolla blocket på en begad "bra" maskin istället för ngt billigt "skit". Du kommer ganska billigt undan. Sedan har du en fräs att leva med länge. Grymt trevlig att ha till allt möjligt kan jag lova. Användningsområdena är så många att du kommer inte fatta hur du klarat dig utan tidigare. Farsan är helt salig sedan han köpte sin förra vintern. ;)

 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor