Det förväntades lite bilder från båtmässan i Helsingfors. Får väl bjuda till då. Bland nyheterna på nybåtssidan är att marinblått verkar vara på väg ut och att orange verkar vara accentfärgen på kommande. Evinrude har ball design på sin nya motorserie. Det var ungefär summan av vad jag noterade på nybåtssidan.

Härmed över till mässans huvudavdelning. Börjar försiktigt med lite glasfiberbåtar. Marinos modeller Swing och Mustang är klassiska modeller som varit eftertraktade i Finland från samma dag de började produceras. Skrovet är både lättdrivet och tål rejäla motorer på samma gång. En Mustang har till och med korsat Atlanten, med svenskt påhäng på aktern. Sommaren 1970 tog sig två finska män över Atlanten. Resan mellan Dakar och Brittiska Guinea tog grabbarna 1128 timmar. Båten fanns utställd på mässan.

Modellen är så populär att man på Marinovarvet har dammat av formarna och inlett nyproduktion. Nyproduktion av styrpulpetmodellen Swing har pågått några år redan. En klubb ordnar träffar och tävlingar, Swingers tror jag klubben heter...

Vill man diskutera utombordare med Nisse Häggblom får man vänta på sin tur. Han har en enorm samling snurror och en del av dem finns alltid i ett hörn av mässan.

Men mahogny då? Jo, det fanns lite av den varan också. En Riva Tritone till exempel.

Och Donna som saknar sin prominens, är det någon som känner igen den eleganta salongsbåten?

En Andrée & Rosenqvist som antagligen får Anders att gå igång? Jag gick i alla fall igång...

Visningar: 630

Kommentar av Anders Værnéus den 10 Februari 2015 kl. 15.51

Jo tack du. Den går jag igång på som få. Var nära tt avköpa den för två år sedan men backade ur. Förstår nu att jag gjorde ett bra val och lät Ismo Postareff ta över stafettpinnen. En  fantastisk renovering av Andrée & Rosenquists 23 fots Expressmotorbåt 1922. Tackar hjärtligast för smakprovet... :)

Kommentar av Robert Ström den 11 Februari 2015 kl. 7.24

Snyggt jobbat Uffe! Tack för fina bilder. Blev glad av att se att Marino har inlett nyproduktion av Marino Mustang också. Ett modigt drag, men med tanke på båtarnas popularitet så borde det inte vara en helt fel satsning. Hade dom några prisuppgifter på den?

Kommentar av Uffe Nyman den 11 Februari 2015 kl. 21.44

Det ante mig Anders :-) Det var verkligen en fantastisk renovering.

Robert; tror mig minnas att jag såg en prislapp på något under niotusen euro för Mustangen. Slänger in en "especially for you" på en Kirke från Seppäläs båtbyggeri, en pågående renovering som kanske kan inspirera och hetsa till lite fler timmar i garaget.

PS. Båtmässan pågår fram till söndag....

Kommentar av Robert Ström den 12 Februari 2015 kl. 7.11
Oj, oj, en Kirke! Den modellen hade jag i tankarna då jag sökte renoveringsobjekt. Jag tycker att den svängda vindrutan är så snygg på dessa båtar! Tack för inspirationsbilden Uffe!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor