Hej alla,

Idag är det en grå dag i Rimforsa. Det regnar inte bara lite, utan snarare häller ned. Såhär när det börjar närma sig evenemang så blir jag alltid glad när det regnar. För ju mer som himlen vrider ur sig - desto större solchans blir det ju på evenemangsdagen.

OCH SNART ÄR DET DAGS!

På söndag så kör vi världshistoriens första Fri Fart på Ronnebyån under Nostalgia Festival. Ett fartfyllt uppvisningsevenemang där motornostalgikerna och Ronnebyborna ska få se att även klassiska båtar kan röra på sig fortare än snipfart.

Upplägget är enkelt och konkret. Du checkar in senast kl 09.00 på söndagsmorgonen på Fri Fart-området som ligger strax norr om Brunnsparken. Sjösätter båten via den lilla rampen eller med hjälp av vår kranbil. Sedan tar du dig över till bryggorna i ån, förtöjer i två led innan du sedan kör bort bil och släp till den förevisade parkeringsplatsen.

Sedan börjar dagen på riktigt. Kl 11, 13 och 15 så är det uppvisningsdags. en klar i heltimmen lägger du loss och tar dig bort under den södra bron och lägger dig och vänder nedanför densamma. Exakt 11.00 kommer vår flaggvakt på bron att vinka fram båtarna i nummerordning med cirka en minuts mellanrum. Du kör då långsamt uppåt på ån, passerar mig som är speaker - kanske gör en piruett framför publiken och sedan fortsätter uppströms under områdets norra bro. Där inväntar du den sista båten innan det är dags.

Flaggvakten på bron vinkar sedan åter av er i nummerordning - en efter en. Och nu är det fart som gäller nedför ån. Gasa så mycket du vill och visa publiken hur fort det kan gå när det vill sig som bäst. Detta blir en show av rang - att för första gången i historien få röra om i å-vattnet på riktigt. Men tänk bara på att det är du som ansvarar för ekipaget och det är du som är kapten på skutan och kör så att ingen känner sig hotat eller rädd. Detta är ett evenemang som kräver just din skicklighet och just ditt goda omdöme för att det ska bli så bra som det kommer bli.

Men helgen är inte bara Fri Fart. Helgen är ju dessutom den enorma veteranbilsträffen Nostalgia Festival som Fri Fart är en del av. Jag vill härmed också passa på att bjuda in dig till lördagens stora event i Brunnsparken i Ronneby där du som har ett komplett ekipage med bil och båt kan visa upp det i den egna klassen under Nostalgia Festival. Vill du vara med redan då, meddela mig detta. De båtekipage som ska vara med på lördagen kan köra in på fredagseftermiddagen 15.00-21.00 k vid Ronneby Brunnsbad, Insläpp A.Kommer du på lördag morgon 07.00-09.00, kör du in vid Insläpp EFG.

Hoppas nu på att mina teorier om vädret håller. Vi håller tummarna och ses på lördag och söndag för en fantastisk helg.


Mvh

/Anders Værnéus
0706 58 74 73

Visningar: 480

Kommentar av Robert Sollare den 25 Juni 2012 kl. 13.24

- Mycket tydligt och bra Anders !

 Jag/vi kommer direkt på lördagen från Nävekvarn ner till Ronneby

( uppvisning där på Lördagen ).

Finns det möjlighet att komma in på området på kvällen då det tar en

stund att åka från Nävekvarn till Ronneby på lördags eftermiddagen ?

 

mvh Robert Sollare/ Madcap med Mercury mark 30H

Kommentar av Jan Sundstedt den 25 Juni 2012 kl. 16.53
Oj ... nu blev jag sugen på att åka till Nävekvarn på lördag, Robban! Tack för påminnelsen.
Kommentar av Inge Andersson den 25 Juni 2012 kl. 20.10

Janne .. vi räknar med att både du och Helena kommer till Ronneby....

Kommentar av Inge Andersson den 26 Juni 2012 kl. 21.31

Klent med deltagare annmälda ! , hur många blir vi ca: ??, Ställ NU upp och slå ett slag för vår Hobby !! Vi ses i Ronneby !!

Kommentar av Anders Værnéus den 26 Juni 2012 kl. 21.59
Mors alla. 14 båtar anmälda per idag. Blir en skön blandning av allt o det mesta. Kul som 17... :-)
Kommentar av Inge Andersson den 26 Juni 2012 kl. 22.16

Kanske en Volga oxå :-))

Kommentar av Anders Værnéus den 26 Juni 2012 kl. 22.20
Hoppla...! Gula Faran? :-)
Kommentar av Inge Andersson den 26 Juni 2012 kl. 22.44

Verkade så på Lars idag , han jobbade på med båten för att prova det hela , så vem vet ! kanske o det vore ju en hit !!

Kommentar av Lars Nilsson den 26 Juni 2012 kl. 23.22

Jajemän! Har varit och bunkrat lite smått och gott i dag för att blidka min gula madam. I samband med att jag plockade bort gamla impellern så startade jag henne och hon vaknade ögonblickligen. Men så har ju den gamla Pro 40:an från -79 bara gått runt 12-1300 timmar. I morgon skall hon ut i ljuset för närmare granskning. 35-40 dieselknop i Ronnebyån vore kul! Senast jag körde för fort där var under värnplikten som båtchef i Flottan för sisådär 30 år sedan. Då i en nästan ny Storebro 31:a med dubbla 40:or som vi skruvat pumpen på. "Kungen" hade obegränsat med diesel på den tiden... he-he!

Kommentar av Anders Værnéus den 26 Juni 2012 kl. 23.24
Wounderful. Vilken flotta det blir. Nu jäklar... :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor