Det var en av de ballaste båtar jag sett. Den kom smygande in i hamnen i Karlskrona med Saxemaravarvets arrendator Sonny Olsson vid ratten. Har hade köpt henne för att sälja renoveringen till en ny hugad spekulant och jag förstår fullständigt varför Sonny fallit för den lilla läckra mahognypassbåten. I mina ögon så var den en blandning av allt som 1950-talet stod för; Panoramaruta (nästan), skrovlinjer men inspiration från Storebros storsäljare Vindö, Bredden från amerikanska daycruisers och allt sedan nedstuvat i den blekingska båttraditionen. Helt enkelt tokball och dessutom helt i original.

Men båten blev inte såld med renovering tyvärr utan hamnade snart på Blocket för en mycket symbolisk summa. Och snart var den borta och jag, som inte har direkt daglig kontakt med Sonny, lät ämnet falla.

I förra veckan dök det emellertid upp ett mejl från vår SCB-medlem Bo Mølbak med några mycket läckra bilder på båten som fascinerade mig i Karlskrona för några år sedan. Såhär skriver Bo:

Hej Anders, Hermed en lille hilsen fra København, som måske vil interessere dig. Min båd er: Brdr. Törnqvist ( Saltö, Karlskrona ) 6,3 meter ( 21 fod ), 1963 med Volvo Penta B16. Båden hedder Linnea og ligger i Københavns Havn ( i Wilders Kanal på Christianshavn. Det var den båd, jeg købte at Sonny Ohlsson. Det er min kone, min datter og mig, som sidder i båden. Mange hilsner Bo.

Tack Bo för att du delar med dig av din vackra båt. Dessutom väldigt roligt att se hur vacker båten har blivit efter renoveringen. Grattis till ett bra arbete och en mycket fin båt.

Visningar: 462

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor