Fortsatt demontering av J-6 och J-9 spanten.

Mycket muttrande under dagen och sedan vidgat hålen i spant och bottenstockar.

Satte igång tidigt lörad morgon för att få bort fler av spanten som ska galvas. Jag plockar alltså bort var tredje för att inte riskera att skrovet tappar formen när spanten är borta. Stöden som jag tidigare hade från marken upp till skrndäck är bortmonterade så skrovet får stödja sig själv nu.

Inte så mycket att orda om när man monterar bort nya fina spant, ungefär som när man lekte med Meccano som liten fast detta är större dimensioner. Slängde alla muttrar, brickor, skruvar och bult i en och samma låda som jag fick ta hem och sortera på köksbordet:

 

Klassiska bilderna före och efter sortering

För varje bult så provade jag att muttern fungerade så gängorna inte var skadade och det blev en hög med skadade bultar som jag ska se om jag kan åtgärda så småningom.....

*Jag avslutade med att räkna brickorna, cirka 220 stycken.

59 arbetsdagar kvar

Visningar: 144

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor