Städat upp och demonterat två spantpar och en bottenstock

Lite seg morgon efter gårdagens fest så på förmiddagen städade jag upp och rev bord och bänkar inne i kajutan.

Efter lunch började jag med demonteringsarbetet av de spant som ska galvas, började med JS0, fortsatte med JB0. Där någonstans fick jag besök av Joakim och så fick vi oss en pratstund, kul att träffa medlemmar härifrån SCB. Fortsatte sedan med att plocka bort JS3 och JB3 med bottenstock. När distansklossen mellan spant och balkvägare ramlade ut så såg jag att den hade jag daterat för ett drygt år sedan, 24 november 2010. Kollade vad jag skrev på bloggen då och det stämmer :-) Tänk när någon monterar bort det om hundra år igen och ser när jag monterat den.......

Sedan hem till verkstan och pelarborren, vidgade alla 6mm hålen till 6,5mm för att få plats mend bultarna efter galvningen. Bottenstocken har 10mm hål och jag hittade ingen 10,5mm borr så det ska jag skaffa i morgon.

 

60 arbetsdagar kvar...

Visningar: 87

Kommentar av Niklas Hallberg den 3 December 2011 kl. 1.11

Keep it up Tor! Jag gillar att du inte missar vikten av att festa i båten även om den står på land.

Båt ska betyda glädje!!!!!!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor