"En mahognydröm som gått i kras.
Jag vill minnas att vi träffades på bryggan i Karlskrona. Vi kom till att börja prata om Ford Zephyr Six. Du kunde berätta att sådana motorer har ett visst intresse. Jag har plockat ur Zephyren för att lägga i en BMC Captain. Den urtagna står nu på en pall är komplett med backslag och reduktionsväxel.
Jag skall gå rakt på sak och berätta att jag måste lägga ner mitt 30’ mahognyprojekt. En Oxelösundskryssare från 1961. Detta av hälsoskäl. Allt är synnerligen sorgligt, trist och det är en stor besvikelse.
Jag behöver nu hjälp med att avveckla projektet. Någon som kan fullfölja och göra dessa 20% som återstår av sammansättningen. Det mesta är klart och färdigbehandlat med mycket hög finish. Porfyllda ytor. Nytillverkade anpassade detaljer som skall skruvas på plats m.m. Jag vill onödigtvis inte tvingas elda upp detta stycke svensk kulturhistoria. Det vore både synd och skam. Istället sökes någon som har möjligheter och resurser att ta över. Tacksam om du vill sprida meddelandet."
Mahognybåtshälsningar
Jan S
 
Jan Stjernström
Gränsgatan 70
235 36 VELLINGE
 
 
040-42 42 18
0738-12 42 18

Visningar: 366

Kommentar av Micke Öhman den 16 September 2013 kl. 14.22

Jag har också blivit kontaktad om denna
;-)
Jag har också fått ett antal bilder av Jan som beskriver "projektet", som jag kommer lägga upp

inom kort...

/M

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor