Idag var det då äntligen dags att påbörja resan mot den blänkande mahognydrömmen.

Första steget bestod i att flytta båten från den plats dit den blev satt förra sommaren för att vänta på att jag skulle få tid (och rum) för att påbörja renoveringprojektet.

Vad är det som gömmer sig där? 

 Jo, det är ju mitt eget lilla "barn find"!

Fast jag visste vad som fanns i svärfars uthus, så var det ändå spännande att få öppna dörrarna och äntligen ta ut pärlan i dagsljus igen. Jag hade också oroat mig lite för hur det skulle gå att få flyttat båten till båtkärran utan att skada den, men med lite planerande och ett par extra händer så gick det riktigt bra. 

Jag gillar linjerna på henne! 

Så nu står hon i garaget där hemma. Den hjulförsedda båtvaggan som jag byggde verkar fungera riktigt bra och gör det möjligt att flytta båten så att man kommer åt att jobba med henne. 

Nästa steg blir att tömma henne på inredning och skräp för att kunna bilda sig en uppfattning om vad som behöver göras. Ett bottenbord ska åtminstone bytas, samt ett antal spruckna spant. Det är otroligt skönt att äntligen få komma igång! 

Visningar: 334

Kommentar av Håkan den 23 November 2014 kl. 19.09
Härligt, resan har börjat! ;)
Kommentar av Robert Ström den 24 November 2014 kl. 7.54
Tack Håkan! :)
Kommentar av Anders Værnéus den 24 November 2014 kl. 11.15

Projektet ser ju helt underbart ut. tala om bra fyndskick. Detta blir kul att följa. Buss på nu och glöm inte att hålla oss uppdaterade.

Kommentar av Robert Ström den 24 November 2014 kl. 11.23
Tack Anders. Jag återkommer till fyndskicket så snart jag har städat upp båten. Tyvärr gäller ju ordspråket "Det är insidan som räknas" även träbåtar... ;)
Kommentar av Jan Sundstedt den 24 November 2014 kl. 18.04

Vad spännande det ska bli att få hänga med på den här renoveringsresan Robert! Jag håller med dig om linjerna ... en riktig skönhet!

Kommentar av Robert Ström den 25 November 2014 kl. 7.07
Tack Jan!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor