Burrets ovärderlige motorman, Micke Persson, har ägnat julhelgen åt viktigare saker än julskinka och dito gröt. Den ihoprostade startmotorn har hamnat på operationsbordet och domen om starten och själva motorn låter såhär:

"Motorn är en Bmc sealord och kan vara 3,8 -5,1eller 5,7 liters. Jag tror att den vanligaste var 5,1 och den ska vara på 88Hkr. Jag har starten i delar men det är för mycket förstört så jag måste fixa en bättre eller iallafall lite bättre innanmäte. Jag har införskaffat Oljor till motor och backslag, dieseltillsats från Omega oils som smörjer upp spridare och dieselpump och även ett nytt tändningslås. Jag har även beställt dieselfilter så att vi kan få den att starta och ta oss på en tur på havet i framtiden.
Idag ska jag jaga delar till startmotorn .....och det bästa är att besöka gammelgubbarna som håller på fortfarande....do brukar ha mycket gammalt liggande."

Läs och njut. Så jobbar ett proffs. Det eländiga dock med detta är att Micke sparar över bollen till oss som ska få själva båten i trim. Dags att ta fram snickarbyxorna igen...

Anders

Visningar: 299

Kommentar av Micke Persson den 29 December 2011 kl. 23.39

Man kan säga att motormannen har ett bra försprång ;) men jag behöver försprånget för nu är det bara någon vecka kvar innan förstäven till Tiedemannarn kommer och då måste jag lägga på ett kol i båthuset också.....sjösättning 15 juni (SENAST!!)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor